Pulled chicken i fad – mør kylling med nachos

Børnefester, Børnenes Maddag, Hverdagsmad til store og små

Pulled chicken med nachos er en lækker måde at tilberede kyllingen på. Lad kyllingebryst ligge og simre i ketchup, brun farin og få andre sager. Efter et par timer, kan du hive det møreste kyllingekød fra hinanden med to gafler.

Tænk at en ret så enkel kan smage så godt! Men det er lige hvad den gør og pulled chicken er en lækker måde at tilberede kyllingen på.

Retten består af kyllingekød lagt i lag med nachos og ost. Top til sidst med creme fraiche og salsa til sidst og drys med grønt ala persille, koriander, purløg eller lignende.

Retten smager overraskende lækkert(de få ingredienser til trods). Det er både en familiehitter, da børnene synes det er en fest at få den her ret med nachos med pulled chicken. Serveret med en god salat ( Salat- perfekt til mexicansk mad )er det en ret jeg sagtens kunne finde på at servere for gæster.

Har du god tid, kan du lade kyllingen ligge i flere timer inder du kommer retten i ovnen. Så får det tid til at trække ind og giver det bedste resultat.

Børn i køkkenet

Pulled chicken var en ret Willum og jeg lavede i fællesskab. Som sagt er det virkelig en børne-hitter-ret. At få lov til at spise nachos til maden kan de fleste børn lide!

Fidusen med retten er at kyllingen får den lækreste smag og mørhed, på grund af de saucer og krydderier vi tilsætter. Se det synes jeg er læring  for børnene også. At de får lov til at erfare, hvordan man kan sammensætte krydderier- også de meget almindelige af slagsen og ende op med en smag, som er helt anderledes og ny. Kylling kan jo smage så skønt, når det tilberedes helt korrekt og samtidig kan kyllingebryst blive noget så kedeligt, hvis det steges til uigenkendelighed.

Se sidstnævnte, det er ikke lækkert, vel? Når du lader kyllingebryst marinere i f.eks. barbecuesauce og brun farin, får du pludselig en helt anden smag. Og det er sjovt at erfare, for både børn og voksne, hvordan man kan trylle derhjemme i køkkenet. Uden at være tryllekunstner.

Sådan laver du pulled chicken med nachos

pulled chicken med nachos

Pulled chicken med nachos

pulled chicken med nachos

opskrift på mexikansk Pulled chicken i fad
Print opskrift Pin opskrift
8 timer
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 600 gram kyllingebryst
  • 2 stk. rødløg(i både)
  • 4 spsk. ketchup
  • 1,5 spsk. brun farin
  • 2 spsk. barbecuesauce
  • 2 tsk. cayennepeber
  • 2 tsk. paprika
  • 2 tsk. hvidløgspulver(eller 2 fed hvidløg revet)
  • ca. 200 gram salsa
  • ca. 200 gram revet cheddarost/mozarella
  • 2 dl creme fraiche
  • ca. 200 gram nachos

topping

  • friske krydderurter og hakket frisk chili

Fremgangsmåde

  • Kom kyllingebryst i en støbejernsgryde med låg eller i en rømertopf(det skal blot være en beholder med låg)
  • Vend kyllingebryst med alle krydderier, barbecuesauce og ketchup.
  • Kom rødløg ved . Vend blandingen godt med kyllingestykkerne. Læg låg på beholderen og lad gerne retten stå i 2-8 timer.
  • Har du ikke tid til at lade retten marinere kan det undlades.
  • Tænd ovnen på 130 grader. Sæt fadet ind(med låg) i ca. 3 timer. Du kan skrue op på 200 grader til sidst i ca. 15 minutter, hvis kyllingen ikke er helt mør.
    Har du ikke tid til at tilberede på lave temperaturer kan du sætte fadet ind på 200 grader i blot 30-40 minutter. Desto lavere temperaturer jo bedre og mere mørt resultat.
  • Lad gerne kødet hvile en halv times tid. Hiv kyllingen fra hinanden med en gaffel.
  • Tænd ovnen på 200 grader. Kom nachos i et ildfast fad. Kom pulled chicken over og top med cheddarost og en smule salsa. Kom fadet i ovnen i ca. 20 minutter til osten var smeltet.
  • Top med creme fraiche, salsa og grønt drys.

Retten med pulled chicken kan laves på kort tid og den kan laves over lang tid.

Jo længere tid du lader retten marinere og jo lavere temperaturer  desto bedre. Lader du kyllingen marinere i op til otte timer, samt lader den stå i en ovn på få grader, desto bedre resultat. Det giver bare det aller møreste kyllinge-resultat.

pulled chicken med nachos

 

 

 

 

 

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest