Quinoasalat er sundt, smager dejligt og er med til at give fylde til salaten. Så er quinoa også spækket med gode sager(mere om det nederst på siden)
Quinoa stammer fra en plante i sydamerika, hvor den er meget spist. Den har et høj protein indhold, samt mættet fedt. Det gør den særdeles populær for vegetarer, veganere og flexitarere og ja, folk som mig og alle andre, der godt kan lide nemt sundt og mættende tilbehør til maden.
Hov, fik jeg også fortalt at quinoa desuden også er rig på E og B vitamin, kalcium og jern.
Quinoa er dækket af et stof der hedder satoniner. Det er let bitter, derfor kan du med fordel skylle dine quinoa inden du koger dem.
quinoasalat
quinoasalat
Ingredienser
- 4 dl quinoa(vasket og kogt efter beskrivelse på pose)
- 2 små rødløg(eller et stort)(finthakket)
- 100 gram feta(i tern)
- 1/2 bundt persille(finthakket)
- 1 stk. granatæble(kernerne)
dressing
- 3 spsk olie
- 1 spsk. eddike
- 1/2 stk. citron(saften heraf)
- 1/2 bundt persille(hakket)
- 1 spsk. honning
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Fordel de afkølede quinoa på et fad. Top med hakket rødløg, feta, persille og granatæblerkerner.
dressing
- pisk olie med eddike. Kom citronsaft og honning i. Tilsæt persille og smag til med salt og peber.
0 kommentarer