Rødbederåkost med chiafrø. Det er en nem salat sådan en råkost med rødbede og det er sundt. Og ja, så smager det godt.
Rødbeder købes ofte i (lidt for)store poser med min. 1 -2 kg. rødbeder og det er lidt mange at nå at spise inden de bliver kedelige, synes jeg.
Så jeg laver gerne en råkost som denne her og bruger de øvrige rødbeder i boller eller kager. For det er altså godt, skulle jeg hilse og sige. Rødbedekage… Mums.
Anyway, denne her rødbederåkost er med få ingredienser, men smager godt.
Opskrift kommer her:
Råkost med rødbede
Råkost med rødbeder og chiafrø
Råkost med rødbeder
Ingredienser
- 500 gram rødbeder(revet)
- 1 appelsin(i tynde både)
- 2 spsk. chiafrø
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. peber
Fremgangsmåde
- Skræl og riv rødbeder.
- Skær skrællen af appelsinen og skær den i tynde både. Undlad at bruge den hvide hinde, da den er bitter. Det saft der måtte komme ud af appelsine kommer over rødbederne.
- Drys med salt og peber og til sidst chiafrø.
Rødbederåkost med chiafrø
Den pynter gevaldigt på tallerknen sådan en råkost med rødbede. Har du ikke appelsin på lager eller vil du komme endnu mere fyld i råkosten med rødbede kan du tilføje sager som: Revet eller finthakket æbler, ristede mandler, ristede solsikkekerner, clementiner, pærestykker eller lignende. Sprøde og friske frugter supplerer en råkost med rødbede ret godt.
Flere lækre salater? Salater behøver ikke indeholde en masse ingredienser. Vi går efter “lidt er godt “, ikke? Måske denne her: Knasende sprød salat med kål og sunde sager
0 kommentarer