Sprød og sund er den her salat med kål. Jeg brugte rødkål, men alle slags kålsorter kan bruges. God som tilbehør til alt fra fjerkræ, fisk og oksesteg.
Salat med kål
Ingredienser
- ca. 1 kg kål(i tynde strimler)(jeg brugte rødkål- men alt andet kan bruges)
- 1 stk. granatæble(kernerne heraf)
- 100 gram blåbær
- 2 stk. pærer(skåret i tynde både)
- 1 stk appelsin(i mindre stykker)
- 2 stk. gulerødder(skrællet og skåret i skrå skiver)
- 2 dl ristede solsikkekerner
Dressing
- 4 spsk. olie
- 2 spsk. eddike
- 1 spsk. honning(eller rørsukker)
- 2 tsk. mellemstærk sennep
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. peber
Pisk olie, eddike, honning, sennep, salt og peber grundigt. Ryst evt. i et glas med låg. Det er nemt.
Fremgangsmåde
- Kom solsikkekerner på en varm pande. Rist et par minutter, så de får lidt farve. Køl af.
- Skær kålen i tynde strimler. Top med granatæbler, blåbær, appelsin, gulerødder og til sidst solsikkekerner.
Tip
Hvordan håndterer man lige sådan et granatæble? Jeg ved godt der findes forskellige metoder. Den her fungerer fint for mig og er altid sådan jeg gør:
Kør granatæble med fast hånd rundt på et spækbræt. Man kan høre, at kernerne frigør sig fra skrællen. Halver granatæblet på tværs. Stil en dyb tallerken på køkkenbordet. Kræng nu granatæblet og løsriv kernerne ned i tallerkenen. Husk saften, den vil vi også gerne beholde. Den er sød og sund.
Flere granatæbler? Granatæblelerner smager skønt ovenpå de her hasselback gulerødder. Og farverne? De komplimenterer hinanden helt perfekt, synes jeg. Så er der noget for både syn og smag! https://benedictesmad.dk/de-bedste-hasselback-guleroedder/
0 kommentarer