Knasende sprød salat med kål og sunde sager

Sprød og sund er den her salat med kål. Jeg brugte rødkål, men alle slags kålsorter kan bruges. God som tilbehør til alt fra fjerkræ, fisk og oksesteg.

salat med kål

Salat med kål

sprød kålsalat

Antal 4 personer(som tilbehør)

Ingredienser

  • ca. 1 kg kål(i tynde strimler)(jeg brugte rødkål- men alt andet kan bruges)
  • 1 stk. granatæble(kernerne heraf)
  • 100 gram blåbær
  • 2 stk. pærer(skåret i tynde både)
  • 1 stk appelsin(i mindre stykker)
  • 2 stk. gulerødder(skrællet og skåret i skrå skiver)
  • 2 dl ristede solsikkekerner

Dressing

  • 4 spsk. olie
  • 2 spsk. eddike
  • 1 spsk. honning(eller rørsukker)
  • 2 tsk. mellemstærk sennep
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. peber

Pisk olie, eddike, honning, sennep, salt og peber grundigt. Ryst evt. i et glas med låg. Det er nemt.

    Sådan gør du

    1. Kom solsikkekerner på en varm pande. Rist et par minutter, så de får lidt farve. Køl af.

    2. Skær kålen i tynde strimler. Top med granatæbler, blåbær, appelsin, gulerødder og til sidst solsikkekerner. 

    salat med kål

    Tip

    Hvordan håndterer man lige sådan et granatæble? Jeg ved godt der findes forskellige metoder. Den her fungerer fint for mig og er altid sådan jeg gør:

    Kør granatæble med fast hånd rundt på et spækbræt. Man kan høre, at kernerne frigør sig fra skrællen. Halver granatæblet på tværs. Stil en dyb tallerken på køkkenbordet. Kræng nu granatæblet og løsriv kernerne ned i tallerkenen. Husk saften, den vil vi også gerne beholde. Den er sød og sund.

    Flere granatæbler? Granatæblelerner smager skønt ovenpå de her hasselback gulerødder. Og farverne? De komplimenterer hinanden helt perfekt, synes jeg. Så er der noget for både syn og smag! https://benedictesmad.dk/de-bedste-hasselback-guleroedder/

    Follow:

    Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.