Ramsløgpesto

Alt det andet

Ramsløgpesto er så super nemt at lave og smager rigtig dejligt. Der er smæk på smagen i den her pesto med ramsløg og er du så heldig at have fundet en eng eller en mark med ramsløg et sted er det bare at komme i gang. Få plukket en håndfuld og tryl en lækker hjemmelavet pesto frem.

Den smager jo  så fint i en klassisk pastaret, som smørelse på et ristet brød eller som dip til et stykke brød med røget laks.

Ramsløg er den skønneste forårsbebuder og er du så heldig at finde ramsløg-stedet er du ikke i tvivl. Det dufter så dejligt og kraftigt.

Jeg siger ikke hvor(!), men ikke så langt fra mit hus ligger der en eng. Og det er så lige præcis her jeg har opdaget de skønne grønne stilke i skovbunden. Normalt dukker de op i løbet af april, men i år hvor vinteren har været så mild er de allerede på vej op. Jeg satser på, at kunne plukke løs hele foråret, men nu nå vi se, hvornår de er færdige – eller hvornår naboerne opdager mit lille sted!

Den her ramsløgpesto er med solsikkekerner. Jeg er sikker på, at man sagtens kan bruge pinjekerner, hvis du foretrækker det. Solsikkekerner er jeg bare så begejstret for, da det kan bruge i alt fra salater, brød, som snack eller i pestoen. Pinjekerner er også fine at bruge. Prisen er bare en noget andet!

 

ramsløgpesto med solsikkekerner

Ramsløgpesto

Ramsløgpesto

Lav din egen ramsløgpesto- perfekt til brødet eller pastaen
Print opskrift Pin opskrift
15 minutter
Antal: 1 mindre glas

Ingredienser

  • 1 bundt ramsløg(ca- 12-15 stilke)
  • 0,5 dl. ristet solsikkekerner
  • 0,5 dl. revet parmesanost
  • 0,75 - 1 dl. god olie (fx. oliven eller rapsolie)
  • 2 tsk. citronsaft
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Rist solsikkekerner let på en pande.
  • Blend alle ingredienser og smag til med salt og peber til sidst.

ramsløgpesto

ramsløgpesto

Ramsløg

 

 

ramsløgpesto

På ramsløgjagt med Axel.

Jeg har gerne et glas pesto på lager. Enten købe eller hjemmelavet. Pesto er dejligt i masser af retter.

De dage, hvor tiden ikke rigtig er til aftensmad er friskkogt pasta med pesto og gnavegrønt en familiehitter herhjemme. Uden tvivl er pasta med pesto top 1 favoritretten herhjemme.

Prøv også at fylde pesto eller ramsløgpesto i et stykke kyllingebryst. Det giver saft og smag:

Saftig kyllingebryst med ost, pesto og asparges  eller kom i en one pot pasta som den her. De one pot retter er mere end geniale! One pot pasta med i cremet sauce med rød pesto

Tak fordi du læste med. Det er jeg rigtig glad for.

Du kan altid finde mine nyeste opskrifter på blandt andet facebook eller pinterest. 

Pas på dig selv,

Kh, Benedicte 

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

2 Kommentarer

  1. Martin Døssing

    Kan man forlænge ramsløgpesto levetid med atamon ?

    Svar
    • Benedicte Thrane

      Hejsa,

      Det tænker jeg godt at du kan – har dog ikke prøvet. Men hvis indholdet kommer i et helt skoldet glas og håndteres med lutter “sterile” skeer kan den godt holde i op til et par uger på køl. Men prøv det af med atamon. Tænker det kunne virke…
      Hilsen Benedicte😊

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest