Kyllingebryst med asparges, pesto og smeltet ost er en skøn måde at tilberede kyllingebryst på.
Man skærer en lomme i kyllingebrystet og fylder det med få, men gode sager: pesto, revet ost og asparges og kommer det i ovnen. Ca. 25 min. efter er der dejligt mad.
Kyllingen bliver dejlig saftig, når osten smelter indeni. Du kan vælge både at stege den på panden eller gøre som jeg og ovnstege kyllingen.
Sammen med ovnbagte kartoffelbåde, en let salat, gnavegrønt og dip er det et hæderligt måltid jeg gerne serverer for gæster også.
Under opskriften er der billede af processen, så kan du se hvor nemt det er:
Kyllingebryst med asparges

En skøn gang middag bliver det til, når du fylder kyllingbryst med asparges, pesto og ost. Mørt og saftigt.

kyllingebryst med asparges, pesto og revet ost.
Ingredienser
- 4 stk. kyllingebryst
- 100 gram revet ost(f.eks. mozarella eller cheddar)
- 4 stk. asparges
- 4 spsk. pesto(grøn eller rød pesto)
- 2 tsk. salt
- 2 tsk. peber
- 8 skiver bacon
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader/180 grader varmeliuft. Skær en lomme i hver kyllingebryst med en skarp kniv(pas pas du ikke skærer igennem)
- Krydr med salt og peber på begge sider.
- Knæk stilken af aspargesene. Halver hver asparges. Kom pesto, ost og asparges ind i hver lomme.
- Viklen mindst to skiver bacon om hvert kyllingebryst, så du lukker sprækken, så meget som muligt.
- Læg hvert kyllingebryst tæt i fadet og sæt i ovnen i ca. 20-25 min. til kyllingen er gennemstegt.
Børnenes maddag
Og det her er også en af de retter børn kan være med til at lave.
Willum, der nu er blevet 13 år er blevet mere vovet på sine “gamle dage” og tør godt tilberede og spise asparges. Det er nyt, for det gjorde han ikke for et år tilbage. Men sådan er det ofte med børn og deres lyst til at prøve nye sager. Det kommer stille og roligt. Og pludselig lønner det sig, at man har taget det med ro og givet dem lov til at prøvesmage sig frem- uden stress og jag.
For børn er forskellige og nogle spiser alt, andre gør ikke. Men de fleste voksne er jo slet ikke så kræsne endda, vel? På et tidspunkt kommer madlysten.
Retter med kyllingebryst er en ægte hverdagshitter herhjemme. Det er sundt, nemt, børnevenligt og kan varieres i det uendelige.
Kylling er godt i det asiatiske køkken (Thai mad med kylling og kokosmælk) og i denne her ret, som jeg har lavet så ubeskrivelig mange gange herhjemme. Hvorfor? Fordi den bare hitter hos børnene. Den er nemlig uden alle mulige “eksotiske ting”(ala varme grøntsager) som ikke altid hitter ved børn!
Kylling i cremet sauce med pikantost og bacon
God madlyst!
Tip
Måske du allerede ved det, men hvis ikke.
Håndtering af asparges:
Aspargesstilken skæres ikke over med en kniv. Der hvor den giver et let knæk, når du knækker den er der hvor stilken naturligt er. På den måde slipper du for at kassere for meget af den sprøde og sunde grønne grøntsag.
0 kommentarer