ristede græskarkerner(fra Hokkaido eller almindelig græskar)

Alt det andet

Sprøde græskarkerner, fra ungernes halloween græskar eller blot fra efteråret hokkaido græskar. Begge kan bruges. Det er en super måde, at få brugt stort set alt fra græskarret efter børnene er færdige med at skære halloween uhyrer.

Tidligere havde jeg ikke så stort held med at få græskarkernerne dejlige sprøde. Det har jeg nu fundet en metode på og nu sidder de… lige i skabet(om man må være så frisk!)

Gyldne og sprøde græskarkerner, lige til at toppe på græskarsuppen, komme i hjemmebagte boller eller blot spise som en lille snack. De skal ihvertfald nok blive brugt, for de smager som det rene slik. Sprøde og gode.

Stop madspild

Jeg er blevet ret begejstret for det her stop madspild koncept. Jeg køber gerne varer der udløber på dato i supermarkedet og smider meget nødigt mad ud. Det sker desværre en gang imellem, at der er nogle varer jeg har overset i køleskabet eller at jeg simpelthen glemmer en madrest på frys. Det sker dog mere og mere sjældent.

Jeg synes det er sjovt at få brugt stort set det hele af græskarkarret i de måneder på året, græskar kan skaffes. Så når børnene sidder og udhuler græskarret omkring halloween, ja så sidder jeg med fordelingsskåle! En til græskarkerner, en til det rene frugtkød og en til de stykker med skræl, som har masser af frugtkød! Og tricket til at få brugt græskarkernerne og tryllet dem om til sprøde sager er ved at give dem et opkog. Så kan man nemt tørre de sidste rester af “kødet” af i et rent viskestykke.

Er der kedelig og knoldet skræl på græskarret, ryger det lige ud i den grønne container. Resten bliver brugt. Så koger jeg en stor portion græskarsuppe, kommer en del i fryseren og  glæder mig over de dage, hvor vi nemt kan trylle en portion skoldhed græskarsuppe frem . Det kunne f.eks. være den her suppe, som er lavet på et Hokkaido græskar: Cremet hokkaidosuppe .

 

sprøde græskarkerner

sprøde græskarkerner

Det skal du bruge:

Græskarkerner fra 1 stort halloween græskar(eller et almindelig Hokkaido græskar)

2 spsk olivenolie

1-2 tsk. salt – gerne flagesalt(lidt mindre hvis du bruger fint eller grov salt)

2 tsk. soya

 

Sådan laver du ristede græskarkerner, sprøde og nemme

  • Skyl græskarkerner. Skyl dem ad et par omgange i rindende kold vand.
  • kog dem i en gryde med vand i et par minutter. Tør i viskestykke, hvor det sidste græskarkød tørres af.
  • Kom græskarkerner på en bageplade med bagepapir.
  • Kom olie, soya, salt ved. Rør rundt.
  • Fordel i ét lag på bagepladen.
  • Bages ved 200 grader varmluft  i 10-20 minutter til de er gyldne og samtidig sprøde.

sprøde græskarkerner

Facts om græskar

Græskar er et bær

Say what!? Et bær. Think not! Think yes! Den er helt korrekt.

Et græskar er et bær.

Bær er en underkategori til frugten. Helt præcist defineret, er græskarret et bær. Det har  frø i midten og saftigt frugtkød udenom frøene. Endvidere har et bær også ofte stærke farver. Det har et græskar jo også. Derfor.

Og sådan kan man jo i øvrigt gå og blive lidt klogere på mad.

Vidste du i øvrigt at bananer er et bær?

 

sprøde græskarkerner

Skyl græskarkerner og kog et par minutter. Det fjerner alle de sidste rester af græskarkødet der måtter sidde tilbage. Det er med til at give de perfekt gyldne og sprøde græskarkerner

sprøde græskarkerner

Sådan! Græskarkerner. Sprøde og lige til at spise…

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Pin It on Pinterest