Nem, sund, lækker og farverig hokkaidosuppe.

Varm dig på en varm og skøn hokkaidosuppe i de kolde måneder.  Det gør vi gerne herhjemme. Græskarsæsonen? Den skal max nydes!

Cremet hokkaidosuppe

hokkaidosuppe

Suppe med Hokkaido

Hokkaido i supper er noget vi er glade for om efteråret. Ærlig talt, så er det fine og noget mindre græskar noget mere handy at bringe hjem fra supermarkedet end det store og noget tungere store græskar. Dem køber vi nu også, men det er mest til udskæring af farlige halloween-monster hoveder!

Et hokkaidogræskar kan tilberedes lige som det er og skal ikke skrælles. Halver det, fjerne kernerne og kom ellers hele græskarstykker med skræl og det hele i suppen. Det er nem madlavning – og det er lige noget for mig.

Den skønne hokkaidosuppe får den fineste farve og kombineret med få gulerødder og lidt kartofler ender man op med en cremet og sød græskarsuppe. Jeg lavede luksusudgaven og kom fløde i, men du kan sagtens erstatte  fløde med madlavningsfløde i stedet.

Mine drenge er ekset med bacon, så de fik også luksus toppingen, som for dem er sprødstegt baconstykker. De elsker bacon. Hokkaidosuppen smager dog lige godt uden, så det var kun for at glæde teenageren!

Pasta hitter altid og da børnene var mindre i størrelse, men til gengæld  mere kræsne, med hvad de ville spise, serverede jeg ofte pasta med suppe og “vendte retten om”. Det vil sige pasta med sauce(suppe). Det virkede. Hver gang.

Heldigvis er de blevet mere og mere åbne overfor grøntsagssuppe og andre lækre retter. Og det kommer med alderen- hos de fleste. Altså det med en større åbenhed overfor de fleste retter. Det er fedt!

Har du også oplevet det? Børn som stille og roligt med alderen bliver mere åbne overfor nye retter og smage?

Hokkaidosuppe

Cremet hokkaido suppe

Skøn efterårssuppe med hokkaido- cremet og god!
Print opskrift Pin opskrift
35 min
Antal: 6

Ingredienser

  • 1 stk. hokaido(i grove tern)
  • 500 gram kartofler(i grove tern)
  • 4 stk. gulerødder(i grove tern)
  • 3 fed hvidløg (eller 3 tsk. hvidløgspulver)
  • 1-2 stk. grøntsagsboullionterning
  • 3 dl fløde
  • ca. 1 liter vand/
  • 1/2 stk citron(saften heraf)

topping

  • creme fraiche og tørret eller frisk chili

Fremgangsmåde

  • Skræl gulerødder og kartofler. Skær i grove tern.
  • Skyl hokkaido græskar og skær i tern. Skallen koges med og blot kernerne fjernes.
  • Varm olie en gryde og kom gullerødder, kartofler, græskar og hvidløgsfed/hvidløgspulver) heri. Vend rundt et par minutter.
  • Kom 1 liter vand og tilsæt boullion. Lad det simre under låg i ca. 15 minutter til kartoflerne er møre. Tilsæt eventuelt lidt mere vand, så grøntsagerne er knapt dækket. Men ikke for meget, da suppen så bliver for tynd.
  • Kom suppen i en blender eller brug en stavblender. Tilsæt fløden, når grøntsagerne er blendet. Kom saften af en halv citron i suppen. Smag til med salt og peber og evt. lidt mere boullion, hvis suppen trænger.
  • Server med en klat creme fraiche og evt. chili på toppen.

hokkaidosuppe

Supper er noget jeg ofte laver om vinteren. Af flere årsager:

  • Det er ofte ganske nemt at lave,
  • Det er en god måde at få tømt grøntsagssuppen på,
  • Det er sund og billig mad,
  • Det er en fin måde at få en kødfri dag sneget sig ind i løbet af ugen,
  • Det er børnevenlig mad

Jeg har samlet nogle af mine bedste suppe-opskrifter lige her. Så kan du se, om der er nogle for dig?

Cremede grøntsagssupper

Suppe med søde kartofler og kokosmælk

Cremet gulerodssuppe

 

Thai supper

Thailandsk rejesuppe (tom yam)

Thailandsk kyllingesuppe (Tom kha gai)

 

Linsesupper

Rød linsesuppe

linsesuppe

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest