Romanesco salat med mandeldrys

Salater

Romanescosalat med mandeldrys

Den smager skønt som selvstændig frokostret den her romanescosalat med mandeldrys  eller måske som tilbehør til en middagsret?

Romanescosalat_med_mandeldrys

romanescosalat_med_mandeldrys

 

 

romanescosalat_med_mandeldrys

Romanesco er en blanding af broccoli og blomkål og smager rigtig godt. Derudover er den også så pyntelig at se på.

Du skal bruge:

Et romanesco

2 gulerødder

En god håndfuld ristede mandler

100 gram feta

Dressing:

2 Spsk. hvidvinseddike

4 spsk. olie

1 spsk. flydende honning

1 tsk. grov sennep(jeg bruger den fra maille)

1 tsk. sennep(jeg bruger honey mustard fra maille)

Fremgangsmåde:

Skær romanescoen i mindre buketter og damp den i ca. 3 minutter, så den beholder “et godt bid”. Damp de groftskårne gulerødder med to minutter. Anret nu grøntsagerne i en skål. Jeg synes fetaen bliver dejlig blød, når fetaen hældes ved, men grøntsagerne er lune. Endvidere synes jeg, at dressingen trænger bedre ind i grøntsagerne også, når de er lune. Så det gør jeg gerne. Nyd salaten lun eller afkølet. Drys mandler over lige inden servering.

Mandlerne kunne for eksempel være de her https://benedictesmad.dk/ristede-saltmandler/

Det er go´e sager👌🏻

Tip:

Kan du ikke lige skaffe et romanesco kålhoved kan du i stedet bruge et blomkåls, – eller broccolihoved. Det er ikke det sammen, meeen bedre end ingenting.

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Pin It on Pinterest