Romanescosalat med mandeldrys
Den smager skønt som selvstændig frokostret den her romanescosalat med mandeldrys eller måske som tilbehør til en middagsret?
Romanesco er en blanding af broccoli og blomkål og smager rigtig godt. Derudover er den også så pyntelig at se på.
Du skal bruge:
Et romanesco
2 gulerødder
En god håndfuld ristede mandler
100 gram feta
Dressing:
2 Spsk. hvidvinseddike
4 spsk. olie
1 spsk. flydende honning
1 tsk. grov sennep(jeg bruger den fra maille)
1 tsk. sennep(jeg bruger honey mustard fra maille)
Fremgangsmåde:
Skær romanescoen i mindre buketter og damp den i ca. 3 minutter, så den beholder “et godt bid”. Damp de groftskårne gulerødder med to minutter. Anret nu grøntsagerne i en skål. Jeg synes fetaen bliver dejlig blød, når fetaen hældes ved, men grøntsagerne er lune. Endvidere synes jeg, at dressingen trænger bedre ind i grøntsagerne også, når de er lune. Så det gør jeg gerne. Nyd salaten lun eller afkølet. Drys mandler over lige inden servering.
Mandlerne kunne for eksempel være de her https://benedictesmad.dk/ristede-saltmandler/
Det er go´e sager👌🏻
Tip:
Kan du ikke lige skaffe et romanesco kålhoved kan du i stedet bruge et blomkåls, – eller broccolihoved. Det er ikke det sammen, meeen bedre end ingenting.
0 kommentarer