Rugboller som er luftige, men alligevel grove. Jeg serverede dem til en lege- mad gruppe og de rød hurtigt de bedste grovbollerindenbords, hvilket vel betyder at de er “godkendt”.

rugboller

Rugboller

(tilberedning:15 min. bagetid:ca 15 =30 min.)

Du får 14 boller ud af denne portion

25 g gær

5 dl lunken vand

lidt salt

25 g smør eller olie

2 dl rugmel

10 dl hvedemel

Fremgangsmåde:

  • Gæren opløses i vandet. Salt og olie/smør tilsættes.
  • Rugmelet tilsættes og løbende hvedemelet. Når dejen er godt æltet igennem- (den er let fugtig)lader du den hvile tildækket i 1 time.
  • Nu ælter du den igennem igen, former 14 boller, nærmest bare sætter dem ved hjælp af to spiseskeer og lader dejen hvile igen i 1 time.
  • De sættes nu ind i ovnen på 200 grader i 18 minutter. Jeg er glad for min forstøver, som jeg sprøjter ind i ovnen ved start af bagning og 10 minutter inde i bagetiden.

 

Mere  hjemmebag? Måske denne her er noget:

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Pin It on Pinterest