Rugboller som er luftige, men alligevel grove. Jeg serverede dem til en lege- mad gruppe og de rød hurtigt de bedste grovbollerindenbords, hvilket vel betyder at de er “godkendt”.
Rugboller
(tilberedning:15 min. bagetid:ca 15 =30 min.)
Du får 14 boller ud af denne portion
25 g gær
5 dl lunken vand
lidt salt
25 g smør eller olie
2 dl rugmel
10 dl hvedemel
Fremgangsmåde:
- Gæren opløses i vandet. Salt og olie/smør tilsættes.
- Rugmelet tilsættes og løbende hvedemelet. Når dejen er godt æltet igennem- (den er let fugtig)lader du den hvile tildækket i 1 time.
- Nu ælter du den igennem igen, former 14 boller, nærmest bare sætter dem ved hjælp af to spiseskeer og lader dejen hvile igen i 1 time.
- De sættes nu ind i ovnen på 200 grader i 18 minutter. Jeg er glad for min forstøver, som jeg sprøjter ind i ovnen ved start af bagning og 10 minutter inde i bagetiden.
Mere hjemmebag? Måske denne her er noget:
0 kommentarer