Saftig bananbrød med hvid chokolade

Opskrifter på brød, Opskrifter på kager

Bananbrød med hvid chokolade vakte glæde  hos børnene, da de dumpede hjem fra skole og duftede… bananbrød. Brødet minder meget om banankage med hvid chokolade, men sukkermængden i det her relativt store brød er begrænset og formen er som et brød. Derfor.

Vi har altid bananer i huset og derfor hænder det, at vi har de lidt for overmodne liggende i frugtskålen. Men det gør såmænd intet, for vi får altid spist dem på den ene eller den anden måde. Ryger i skraldespanden gør de ihverfald ikke.

De første bananer kom til Danmark i 1952 og jeg har hørt min mor fortælle historier om, hvor sjældne de var i starten. Og dyre! De kostede 40-50 øre pr. stk. Og det var skisme da mange penge dengang.

Min mor er vokset op på på Østerbro, nærmere bestemt Rosenvængets allé. Om bananerne kom lidt tidligere til København, fordi det var en handelsby(med havn) ved jeg ikke. Allerede dengang havde de været et godt stykke undervejs og kom  fra Congo.

Hvor lang transporten har været undervejs fra de blev læsset, ved jeg ikke. Men vente i flere dage på at spise dem, skulle man nok ikke, når de først havde ramt dansk jord!

Mere info om den skønne lange, gule nød(jo, den er er god nok- det er en nød!)under opskriften.

bananbrød med hvid chokolade

Bananbrød med hvid chokolade

Bananbrød med hvid chokolade

Saftig banankage med hvid chokolade
Print opskrift Pin opskrift
50 minutter
Antal: 12 (ca. )skiver

Ingredienser

  • 100 gram sukker
  • 150 gram blødt smør
  • 100 gram flormelis(for ekstra luftig, men kan erstattes af alm sukker)
  • 2 stk æg
  • 1 tsk. bagepulver
  • 3 dl hvedemel
  • 2 tsk. stødt kanel
  • 1 knivspids salt
  • 3 stk. alm. størrelse modne bananer(most)
  • 75 gram hvid chokolade(finthakket)

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 190 grader varmeluft(170 grader alm ovn)
  • Pisk smør med de to slags sukker.
  • Tilsæt æg og pisk grundigt.
  • Tilsæt mel, bagepulver og kanel og pisk.
  • Mos bananerne og tilsæt i dejen. Den finthakkede hvide chokolade tilsættes og vendes blot rundt med en ske/dejskraber.
  • Beklæd en 1 liters brødform med bagepapir og kom dejen i.
  • Sæt i midten af ovnen og bag i ca. 50 min. til den virker let fast, når du trykker på midten. Hvis den bliver for mørk, men stadig er for blød kan du lægge lidt stanniol over.

Fact om bananer

Vidste du at bananer  faktisk ikke en frugt? At det egentlig er et bær! (https://da.wikipedia.org/wiki/Banan)

Bananer er så ganske populære herhjemme og er en af de mest solgte frugter. De umodne bananer indeholder meget stivelse, men efterhånden som de modner mere og mere, bliver stivelsen omdannet til sukker. Det er derfor vi foretrækker at bruge de modne af slagsen i bagværk. Resultatet er bare sødere og bedre!

 

Bananer I smoothies. Ingen smoothies uden bananer. De giver den der ekstra cremethed og jo flere du tilsætter jo mere cremet. Faktisk kan du nemt lave din egen sukkerfri softice- lignende is ved at tilsætte ekstra banan og holde igen med mælken/væsken. Det smager skønt.

Anyway, den her smoothie opskrift er cremet og læskende og indeholder selvfølgelig også banan:  Cremet smoothie med mango og hindbær

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest