Saftige boller med solsikkekerner
“De smager mega godt” sagt af Christian på knap 11 år 🙂
Du kan lave enten 20 boller eller ét større brød ud af denne opskrift – eller lave både/og. Det gjorde jeg. Så får man ca. 12 boller og ét mellemstort brød.
Findes der noget meget bedre end, når duften af hjemmebag spreder sig i hjemmet? Det er da for hyggeligt.
Når man så ovenikøbet har adskillige unger, som kommer dumpende ind af døren hen over eftermiddagen, som alle er “hjemmebags-glade”, så er det skønt. De kan forøvrigt fryses ned og blot tages op og lunes inden servering- eller komme i madpakken. Det er populært herhjemme.
Saftige boller med solsikkekerner
Du skal bruge:
30 gram gær
6 1/2 dl lunken vand
5 dl kold havregrød(ja kold havregrød.( Lad dig ikke skræmme – smager godt)
3 dl solsikkekerner
17 dl hvedemel
1 spsk. salt
2 spsk. olivenolie
- Rør gær og lunken vand sammen. Tilsæt nu den kolde havregrød, solsikkekerne, mel, salt og olie. Hold lidt af melet igen, bare til du får fornemmelsen af dejen. Har den fået nok f.eks.
- Lad dejen hvile under et viskestykke på et køkkenbord i ca. 2 timer.
- Form enten boller, brød eller både/og. Lad efterhæve i ca. 40 min.
- Tænd nu for ovnen (Bollerne skal have 18 minutter på 210 grader varmeluft og brødet skal have 210 grader i 35 minutter. )
Skoenne – saftige boller med solsikkekerner
I bagehumør? De her boller smager af klassiske gammeldaws théboller. Findes der noget meget bedre? https://benedictesmad.dk/de-bedste-theboller/
0 kommentarer