Se bedste bløde og søde theboller

Fødselsdage, Opskrifter på brød

De bedste theboller er der opskrift på lige her. Jeg lavede dem til kagebordet i går(en har nemlig fødselsdag idag og det blev så fejret i går med familien). De er uden fuldkorn eller andre sunde sager, men for søren  en gang imellem skal den bare ha´en over nakken, uden fuldkorn, grøntsager eller andre sunde sager! Sammen med marmelade og mild ost var de populære på kagebordet. Næste gang må jeg lave en større portion. Opskriften kommer her.

de bedste theboller

De bedste theboller

De bedste theboller

opskrift på De bedste theboller
Print opskrift Pin opskrift
2 timer

Ingredienser

 • 50 gram gær
 • 2,5 dl lunken vand
 • 2 æg
 • ca. 600 gram hvedemel
 • 1 tsk. kardemomme(kan undlades)
 • 200 gram smeltet smør(afkølet)
 • 1 tsk groft salt

Fremgangsmåde

 • rør gær ud i den lunkne vand
 • Tilsæt æg, salt, (kardemomme), det smeltede smør og det meste af melet. Lad et par hundrede gram være- det tilsætter du til sidst til den rigtige konsistens. 
 • Sæt dejen til hævning i 40 minutter. Dæk med viskestykke.
 • Rør forsigtigt i dejen og form nu ca. 16 boller. Placer på bageplade med bagepapir. Lad bollerne hæve i 30 minutter. Pensl med lidt mælk eller fløde.
 • Sæt ovnen på 200  grader. Når ovnen er klar sætter du bollerne ind i 15 minutter til de er blevet let gyldne. 

Det er  min første fødselsdag uden min elskede mor. Det gør ondt og er meget svært. Hver år på min fødselsdag ringede min mor til mig og fortalte mig, hvordan hun tydeligt kunne huske lyset på præcis den dag, 13 august 1977. Den dag på en fødeklinik i Hørsholm.

I dag var der ingen mor der ringede. Og ved gud, hvor jeg savner hende. Hver dag og hele tiden. Jeg taler om savnet med min familie og få veninder, kokkererer i mit køkken, når sorgen bliver for stor og skriver nu om det. Ord og mad er min terapi. Hvad er din?

Pas på dig,

🌷Benedicte

 

de bedste theboller

Lyst til flere bolleopskrifter? Den her er med fuldkorn, men smager samtidig dejlige på kagebordet?https://benedictesmad.dk/laekre-sproede-grovboller/

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?
Pin It on Pinterest