Salat med grønne bønner
Salat med grønne bønner. Dampede og IKKE overkogte grønne er bare en skøn spise. Serveret med dampet spidskål, brune linser, soltørret tomater, hytteost og ristede nøddeflager er det en lækker salat, som er godt fyldig – den kan snildt nok udgøre en mættende frokost.
Ingredienser
Et halv mindre spidskålshoved
2 dl brune linser
En god håndfuld grønne bønner
3 spsk. hakkede soltørret tomater
Hasselnødder(jeg brugte færdigkøbte hasselnøddeflager, som jeg ristede på en pande i lidt olie- alternativt rist hele hasselnødder i olie på en pande og hak dem, når de har taget farve)
Fremgangsmåde:
Linserne koges efter opskriften. Spidskålen skæres i grove ringe og svitses i olie til de bliver klare. Det tager blot en 5 minutter på svag varme. Bønnerne nippes og dampes i max to minutter i en gryde med lidt vand og en smule olie. Hæld vandet fra.Anret nu de spidskål, bønner linser på en tallerken- de kan være lune eller afkølet, men bønnerne er nu bedst smålune. Læg hytteost og soltørret tomater ved og top med nøddeflagerne.
salat med grønne bønner
Tip
Er du til flere og gode mættende salater kan denne anbefales grønkålssalat
0 kommentarer