salat med kiwi

Salater

Salat med kiwi. Lyder det spøjst? Måske.

Men det smager rigtig godt. Tro mig det gør. Og så er jeg altså lidt fascineret af kiwiens udseende. Den er da for flot. Den smager godt året rundt, er smækfyldt med gode sager og så koster den økologiske udgave næsten intet. (Se tip)

salat med kiwi

salat med kiwi

I et fad lagde jeg feldsalat(vårsalat, som det også hedder). Jeg toppede med kiwiskiver, agurker og granatæblekerner. Det var det. Som dressing lavede jeg en klassisk olie/eddikedressing.

Dressingen lavede jeg på denne måde:

  • 1 spsk. dijonsennep(eller blot en stærk sennep)
  • 2 spsk. honning.
  • 3 spsk. hvidvinseddike
  • 6 spsk. god olie. Ex. raps eller olivenolie.
  • En smule salt og peber.

Ryst eddike med dijon og honning. Rør olie ved. Sag til med salt og peber. Brug gerne et tomt syltetøjsglas. Så er det nemt at ryste dressingen sammen(tilfør evt. ekstra olie, hvis du ønsker mindre sennepsmag)

Tip

Jeg læste en gang for længe siden,(kan ikke huske hvor) at kiwi er en af de frugter man bør spise økologisk, hvis muligt. Måske er det fordi, at den dyrkes langt væk og derfor skal kunne klare en lang transporttid og dermed sprøjtes? Dont´know!?

Ved bare at de økologiske kan findes alle steder og stort set ikke koster mere end de konventionelle i dag.

Mere salatsulten? https://benedictesmad.dk/nem-smagfuld-efteraarssalat/

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Pin It on Pinterest