Sjov frugt til børn – lav sjove frugtfigurer (inspiration)

Børnefester, Børnenes Maddag, fødselsdage og mad, Tips til madpakker

Sådan laver du frugtfigurer til børn, som gør hverdagen til en fest! Anret maden og frugten sjovt og se junior lyse op, når der serveres en sjov og anderledes tallerkenfuld med frugt eller rugbrødmadder. Sådan laver du sjove frugt figurer til børnene, hvadenten det er i madpakken, til weekendfrokosten, desserten  eller som et festlig indslag til børnefødselsdagen….

 

frugt figurer til børn  frugt figurer til børnfrugt figurer til børn

Sjov frugt til børn

sjov frugt til børn

frugtfigurer til børn

Så nemt er det at lave de fineste små frugtfigurer til junior
Print opskrift Pin opskrift
20 minutter
Antal: 10

Ingredienser

 • kiwi
 • æbler
 • blåbær
 • druer
 • vandmelon
 • kiwibær
 • rugbrød
 • flødeost

Fremgangsmåde

 • Du kan se på billederne, hvilke frugter jeg har brugt til de her frugtsager.
 • Blåbær, vindruer, vandmelon, kiwi, æbler, kiwibær, rugbrød, flødeost, nøddecreme.
 • Lad dig inspirere og gør hverdagen til en fest!

Frugt figurer til børn

Nogle gange er det de små ting der skal til for at gøre måltiden lidt sjovere. Om det bare er en hverdagsting eller måltidet der serveres for ungerne ved en børnefødselsdag. De fleste af os kender til de evige spørgsmål vi stiller os selv, når barnet enten skal dele ud i en daginstitution, som enten har en sukkerpolitik eller man bare gerne vil dele frugt ud, men gerne vil gøre det lidt mere festlig end at sende et fad afsted med frugt skåret i både. Jeg gør i hvertfald og står snart i det, når Axel fylder fem og skal dele ud i børnehaven.

Min oplevelse er at langt de fleste børn ofte  foretrækker frugt fremfor kager og slik, hvis de fik valget. Men derfor kan man jo godt gøre det lidt mere festlig end den måde man normalt serverer det på.

Frugtspyd

og fredagsfrugt…

Herhjemme er vi faktisk gået bort fra fredagsslik og kalder det stedet for fredagsfrugt. Og Axel(billedet) han er faktisk helt ligeglad og har ikke én gang spurgt efter slik. Næ, giv ham en skål fyldt med bær ala hindbær, jordbær, blåbær og en anden skål med æblebåde. Så er han fuldt ud tilfreds. Og hvorfor vi egenlig havde begivet os ind på den der fredagsslik – tankegang ved jeg ikke. Det kom ligesom bare. Men lige så nemt det var at indføre fredagsslik, lige så let var det at indføre fredagsfrugt i stedet! Når Axel så er puttet og hans store storesøskende og forældre er tilbage, kan der sagtens snige sig søde sager ind(mere hellige er vi heller ikke!) 🙂

Anyway, jeg håber du kan bruge mine eksempler, på hvordan man ret nemt kan trylle hverdagsfrugten om til det sjoveste måltid for barnet. Inspiration har jeg bland andet fundet på fx. pinterest, hvor der er massevis af gode eksempler på kreative måde at anrette frugt, grønt og brød.

Mere inspiration til mad til børnefesten

Grøntsagstog til børnefestenGyselig og frygtindgydende mad (fx til halloween!)

 

frugt figurer til børn

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?
Pin It on Pinterest