Pastasalat er bare en skøn klassiker. De fleste kan lide pastasalat, børn og voksne.
Og så er det bare en af de retter, der hitter maks på buffet-bordet. Det er uden undtagelse altid pastasalater der ryger hurtigst, synes jeg. Vel at mærke, hvis den har masser af smag og lækre sager. Og det har den her. Jeg har brugt fuldkornsskruer og toppet med bacon, majs og få andre sager.
Det er dressingen der lige giver det den der ekstra super smag. Den er nem, og opskrift kommer lige her:
Pastasalat
pastasalat
Ingredienser
- 500 gram pasta(f.esk. fuldkornsskruer)
- 1 lille dåse majs
- 3 stk. gulerødder( i små stykker)
- 2 dl. frosne ærter
- ca. 200 gram bacontern
- Evt. lidt frisk rød chili (finthakket)
dressing
- 2 dl creme fraiche
- 4 spsk. mayonnaise (helmann er ret god)
- 3 spsk. eddike(gerne æbleeddike)
- salt og peber
- 1 bundt purløg(finthakket)
Fremgangsmåde
- Kog pasta al dente. Hæld vandet fra. Kom bacontern på en pande. Rist dem gyldne og sprøde. Kom på en køkkenrulle, så fedtet kan løbe af.
- Kom pasta i en skål. Kom grøntsager og bacon ved.
- Lav en dressing. Rør mayonnaise og creme fraiche sammen. Tilsæt 2 spsk. eddike(gerne æbleeddike) ved. Smag til med salt og peber. Klip purløg i. Vend sammen. Kom i Pastasalaten.
- Tip. Cherrytomater smager også dejligt i.
Tip
Til tider hænder det, at der er diverse arrangementer i skole eller børnehave. Arrangementer, hvor alle familier tager en ret med til en fællesbuffet. Der er den her pastasalat bare rigtig god- og praktisk. Du kan lave den aftenen før og blot tage under armen på selve dagen. Så er det nemt.
Tomater skiller vandene herhjemme. Halvdelen af børnflokken kan lide dem – den anden halvdel, slet slet ikke. Derfor kommer jeg hele små cherrytomater i, så er de nemme at pille ud.
En anden buffet- hitter:
En af mine andre favorit- “tag med- til buffeter” er den her pizza, med købte bunde. Så ultra nem og tro mig. De ryger drøn hurtigt:
0 kommentarer