Småkager med havregrød. En god måde at få brugt rester af havregrød på er ved at komme en portion i den her dej. Havregrødscookies er intet mindre end genialt hvis du, som jeg er træt af den portion der havregrød der(ihertfald hos os)altid er til overs.
Min veninde fortalte mig, at hun virkelig manglede en opskrift på småkager med havregrød. Hun kendte altså også til ´den lille rest´. Det var da en fin lille udfordring.
De her småkager blev særdeles gode. De er ikke meget sprøde og sukkermængden er begrænset, men helt nybagte smager de aldeles lækkert. Det er klart chokoladen der gør forskellen. Om du bruger hvid, mælke eller mørk chokoladen gør ingen forskel. Dog kan du med fordel varme de afkølede småkager med havregrød op i microovnen, bare i få sekunder. Så smelter chokoladen og de er som nybagte igen.
Havregryn i småkager er altid godt, ja i det hele taget havregryn i boller, rugbrød, musli og så videre. Mit absolut favorit småkage, på den klassiske udgave af havregrynskager, tager 15 minutter at lave fra start til et slutresultat er klar. Den her opskrift må du altså prøve næste gang. Du bliver ikke skuffet! Linker lige her: De bedste havregrynskager
En rest havregrød i småkager smager ganske godt og er lige vand på min mølle ift. madspild. Det er jeg ikke vild med!
Opskriften kommer lige her.
Småkager med havregrød

Cookies med havregrød
Ingredienser
- 3,5 dl hvedemel
- 2 æg
- 1 dl smeltet smør
- 1 dl farin
- 1,5 dl havregrød
- 100 gram hakket chokolade(mørk, lys eller hvid chokolade)
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. potaske
- 3 tsk. vanille.
Fremgangsmåde
- Rør mel, æg, smeltet smør, brun farin og havregrød sammen. Brug gerne dejkroge på en elpisker eller en ske.
- Kom hakket chokolade, bagepulver, vanille og potaske(postaske kan undlades)i.
- Beklæs to bageplader med bagepapir og sæt ca. 7-10 klatter af dejen på hver plade. Du kan enten vælge at trykke dem flade og lave den pæne runde med en våd ske. Eller du kan lade dem stå mere rustikke og blåt sætte som klatter med et let tryk.
- Tænd ovnen på 200 og bag hver plade i ca 12-15 minutter til de er let gyldne.
Cookies med en rest af havregrød
Tak fordi du læste med og måske prøver nogle af mine opskrifter af?
Vil du se mere, når der kommer nyt fra mig, kan du se mere på facebook, pinterest og instagram
eller du kan også modtage en mail, når der kommer nyt. Du melder til herinde på bloggen. Det er frivillig og kan til hver en tid afmeldes igen 🙂
Aller bedste hilsner,
Benedicte 🖤
Hej !
Tak for lækre småkager.
Hvor længe kan de holde sig?
Kan de fryses ned?
Dejligt at høre.
Det har jeg ikke prøvet, men jeg ville bestemt tro, at det kan fungere…
Hilsen Benedicte