cookies med havregrød og chokolade

Opskrifter på kager

Småkager med havregrød. En god måde at få brugt rester af havregrød på er ved at komme en portion i den her dej. Havregrødscookies er intet mindre end genialt hvis du, som jeg er træt af den portion der havregrød der(ihertfald hos os)altid er til overs.

Min veninde fortalte mig, at hun virkelig manglede en opskrift på småkager med havregrød. Hun kendte altså også til ´den lille rest´.  Det var da en fin lille udfordring.

De her småkager blev særdeles gode. De er ikke meget sprøde og sukkermængden er begrænset, men helt nybagte smager de aldeles lækkert. Det er klart chokoladen der gør forskellen. Om du bruger hvid, mælke eller mørk chokoladen gør ingen forskel. Dog kan du med fordel varme de afkølede småkager med havregrød op i microovnen, bare i få sekunder. Så smelter chokoladen og de er som nybagte igen.

Havregryn i småkager er altid godt, ja i det hele taget havregryn i boller, rugbrød, musli og så videre. Mit absolut favorit småkage, på den klassiske udgave af havregrynskager, tager 15 minutter at lave fra start til et slutresultat er klar. Den her opskrift må du altså prøve næste gang. Du bliver ikke skuffet! Linker lige her: De bedste havregrynskager

En rest havregrød i småkager smager ganske godt og er lige vand på min mølle ift. madspild. Det er jeg ikke vild med!

Opskriften kommer lige her.

Småkager med havregrød

 

småkager med havregrød

 

Cookies med havregrød

Småkager med havregrød! En god måde at få brugt en klat havregrød fra morgenmaden er ved at lave de her småkager!
Print opskrift Pin opskrift
30 minutter
Antal: 12 cookies med havrerød

Ingredienser

  • 3,5 dl hvedemel
  • 2 æg
  • 1 dl smeltet smør
  • 1 dl farin
  • 1,5 dl havregrød
  • 100 gram hakket chokolade(mørk, lys eller hvid chokolade)
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. potaske
  • 3 tsk. vanille.

Fremgangsmåde

  • Rør mel, æg, smeltet smør, brun farin og havregrød sammen. Brug gerne dejkroge på en elpisker eller en ske.
  • Kom hakket chokolade, bagepulver, vanille og potaske(postaske kan undlades)i.
  • Beklæs to bageplader med bagepapir og sæt ca. 7-10 klatter af dejen på hver plade. Du kan enten vælge at trykke dem flade og lave den pæne runde med en våd ske. Eller du kan lade dem stå mere rustikke og blåt sætte som klatter med et let tryk.
  • Tænd ovnen på 200 og bag hver plade i ca 12-15 minutter til de er let gyldne.

Cookies med en rest af havregrød

småkager med havregrød

småkager med havregrød

Tak fordi du læste med og måske prøver nogle af mine opskrifter af?

Vil du se mere, når der kommer nyt fra mig, kan du se mere på facebook, pinterest og instagram

eller du kan også modtage en mail, når der kommer nyt. Du melder til herinde på bloggen. Det er frivillig og kan til hver en tid afmeldes igen 🙂

Aller bedste hilsner,

Benedicte 🖤

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

2 Kommentarer

  1. Amanda

    5 stars
    Hej !
    Tak for lækre småkager.
    Hvor længe kan de holde sig?
    Kan de fryses ned?

    Svar
    • Benedicte Thrane

      Dejligt at høre.
      Det har jeg ikke prøvet, men jeg ville bestemt tro, at det kan fungere…
      Hilsen Benedicte

      Svar
5 from 1 vote

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest