Nemt solsikkerugbrød, som smager dejligt. Her får du mit bud bud på et rigtig lækkert, saftigt og ikke mindst nemt hjemmebagt rugbrød. Det kræver hverken surdej eller særlig meget af din tid at lave og resultatet er bare rigtig godt.
Når det er bagt er det en god idé at fugte et viskestykke og læg omkring rugbrødet. Hvis rugbrødet er lunt når du gør det, skal du fugte det af et par omgange, da det varme brød får klædet til at tørre og så mister det sin effekt. Det fugtige klæde gør, at brødet bliver nemt at skære ud og at skorpen hænger sammen med brødet. Så får du et helt perfekt brød, som du nemt kan skære nogle fine skiver af. Vent gerne et halvt/eller helt døgns tid. Så er det helt perfekt.
Solsikkerugbrød
50 gram gær(en pakke)
2 dl øl
5 dl kærnemælk
100 gram solsikkekerner
100 gram hørfrø
600 gram rugmel
300 gram hvedemel
3 tsk. salt.
1 spsk. honning.
Sådan laver du et solsikkerugbrød:
- Rør gæren ud i kærnemælken.
- Tilføj øl.
- Rør nu solsikkekerne og hørfrø i.
- Nu rører du salt, honning, rugmel og hvedemel i.Rør grundigt.
- Lad hæve i 30 minutter.
- Læg i en stor brødform, beklædt med bagepapir. Stik i det med en gaffel på helt brødet.
- Lad brødet hæve igen i 30 minutter.
- Sæt i ovnen på 180 grader i ca. 60 minutter.
- Tag brødet ud af formen, mens det afkøler og beklæd det nu med et fugtigt viskestykke viklet omkring det.
Tip
Et rugbrød må, ligesom meget bagværk gerne gennemæltes. Hvis du har en røremaskine foreslår jeg at du bruger den, så kan dejen bare stå og hygge sig selv og blive godt og grundigt arbejdet med. Hvis ikke bør du bruge dejkrogene på en røremaskine og væbne dig med tålmodighed. Det lønner sig i form at en godt, saftigt og sammenhængende brød. Min køkkenmaskine er en gedigen svensk køkkenmaskine kaldet Ankarsrum Assisten(læs mere her, hvis du vil https://www.ankarsrum.com)
Lyst til mere kernespækket brød?:https://benedictesmad.dk/de-bedste-grovboller/
0 kommentarer