sorbet is med mango

Is

Sådan en sorbet is med mango er ikke dårlig.

Ej, men altså den er for alvor guffeliguf den her mango sorbet is! Når jeg har lavet min egen sorbet is hjemme på ismaskinen, har jeg normalt lavet den på klassisk vis med en sukkerlage, pisket æggehvide og til sidst en frugtlage af friskpresset citron, appelsin eller hvad man nu foretrækker, at  isen skal smage af. Den her er så bare, så meget nemmere, da det er saft fra en juice vi bruger i denne her sorbet is med mango. Nemt, ikke?

Det er jo top lækkert at presse sin egen saft til isen, meeen det er nu også temmelig godt at lave sin sorbet is af innocent juice eller anden juice. Denne gang var det tropical udgaven fra innocent juice.

Jeg havde en 50 grams pose med tørret mangostykker på lager. Dem klippede jeg i stykker og kom i isen. Det var bare en kombi der var god. Det fremhævede mangosmagen i juicen og gav lidt bid. Prøv den, om du vil og lad mig høre om du bliver lige så begejstret som jeg.

Sorbet is med mango:

mango is

sorbet is med mango

(Isen tager ca. 15 minutter i tilberedning og ca. 4 timer til frys)

(Portion svarer til 4-5 personer)

Sådan laver du sorbet is med mango

1,5 dl sukker

3 dl vand

4-5 pisket æggehvider(evt. dem i små pasteuriserede i beholder)

2 dl tropical juice(innocent juice)

50 gram tørret mango(skåret i små stykker)

  • Opløs sukker i vandet og giv det et kort opkog i en gryde.
  • Pisk æggehviderne i en skål
  • klip mangoen i mindre stykker
  • Hæld nu juicen ned i sukker/vandvæsken. Vend hviderne og mangoen i.
  • Hæld ned i ismaskinen eller i en form.
  • Frys(hvis du ikke har en ismaskine skal  du røre i isen ca. hver halve time de første ca. fire timer til isen er godt frossen, så der ikke kommer for mange iskrystaller)

Tip:

Jeg er altså ikke sponsoreret af innocent juice eller lignende, nu var det bare lige det mærke jeg forsøgte mig med. Jeg er sikker på at mange andre mærker også vil fungere helt fint. Innocent juice kan købes i de fleste dagligvarer butikker, men ihvertfald her har jeg fundet den her på coop.dk:  juice

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Pin It on Pinterest