Soyadressing til spidskålssalat

Soyadressing til spidskålssalat – giver lige prikken over i´et. Du kan komme dressingen over salaten  lige inden servering eller du kan komme den over salaten og lade den stå lidt, så den kan trænge ind i salaten.

Spidskål er altid så godt og er ofte den kålsort jeg bruger. Hvidkål smager også rigtig fint, men jeg går bare helt i stå, når jeg ser det gigantiske kålhoved. Jeg kan ikke overskue det!

Spidskål derimod.  Det er så nemt lige at halvere, snitte halvdelen fint f.eks. til en salat og så bruge resten  i en varm ret dagen efter for eksempel. Så er det brugt og man ender ikke med de smårester i køleskabet som jeg prøver at undgå.

Anyway, det er ikke kål det drejer sig om lige nu, det er den her skønne soyadressing. Det er den nemme udgave, med blot fem ingredienser. Den smager altså super skønt og giver lige en enkel kålsalat en rigtig god smag.

Opskrift på soyadressing til spidskålssalat kommer lige her:

soyadressing med spidskålssalat

Soyadressing til spidskålssalat

soyadressing til spidskålssalat

soyadressing til spidskålssalat

Tilb. tid 5 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 8 spsk. soyasauce
  • 4 spsk. olie(smagsneutral olie)
  • 1 stk. citron(saften)
  • 1/2 stk. chili(uden kerne - i små stykker)
  • 2 tsk. fintrevet ingefær

Sådan gør du

  1. Rør ingredienserne sammen og server med salaten.

Spidskålssalaten jeg lavede bestod i alt i enkelhed i:

1/2 fintsnittet spidskål, kylling, peberfrugt, gulerødder og toppet med peanuts og lidt mynte(men mest for syns skyld. Koriander hører mere til)

Synes den her dressing er lidt hen af det orientalske køkken, mest pga. soya og ingefær. Men du kan sagtens servere spidskålssalaten med den her dressing til alle slags retter- fra klassiske danske madretter eller som tilbehør til asiatiske….

Lyst til flere asiatisk- inspirerede retter?

Den her thaisalat er fristende lækker. Tjek lige dressingen ud. Den er super lækker med sød chilisauce.

thaisalat

 

Hilsner fra Benedicte 

 

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.