Spinat og æg i cocotte

Gæstemad

Spinat og æg i cocotte

Spinat og æg i cocotte smager bare rasende godt, hvis du som jeg er tosset med spinat – og æg for den sags skyld. Og æg og spinat er bare en rigtig god “partner”. De matcher hinanden så godt.

Spinat er kilde til gode vitaminer, så det er bare om at komme i gang, ikke?😉

spinat og æg i cocotte

spinat og æg i cocotte

spinat og æg i cocotte

spina og æg i cocotte

 

En skøn lille spinatfristelse, som er hurtig at lave og er perfekt på brunchbordet eller måske som tilbehør til eksempelvis laks, som hovedret?

spinat og æg i cocotte

Ingredienser:(til seks mindre cocotter)

400 gram hakket spinat(fra frost)

Salt/peber

2 æg

1 dl fløde

3 spsk. revet ost(eks. cheddar eller mozarella)

Sådan gør du:

  • Optø spinaten. (Jeg plejer, at give det et par minutter i microovnen.) Når det er optøet, hælder du det  i et dørslag, så væden kan løbe fra. Giv det et par tryk, så det løber helt af. Nu smører du skålene med smør eller olie, da det ellers klistrer fast.
  •  Fordel nu spinat i skåle, sådan at skålen bliver “foret” med spinaten. Du skulle nu gerne have en smule spinat tilbage. Det hælder du ned i en skål, hvor du har pisket æg, fløde, ost, salt og peber.
  • Sæt skålene i ovnen i ca. 20 minutter på 180 grader. De skal føles faste(ikke hårde), når de er klar. I ovnen og lige når de kommer ud vil de hæve op, og se noget så flotte ud,  men de falder altså lidt sammen igen, og bliver lidt mere rustikke at se på, når du tager dem ud. Nyd dem varme. Til et brunchbord  er de ret dekorative og et lidt anderledes indslag.
spinat og æg i cocotte

spinat og æg i cocotte

 

 

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Pin It on Pinterest