Sprød salat med blomkålsris….

Sprød blomkålssalat med edamamebønner, feta, tomater og oliven. Toppet med citronsaft, salt og peber. Det er alt hvad der skal til for at lave en fyldig salat med masser af smag. Server den som selvstændig frokostret med et godt brød eller som tilbehør til f.eks. fisk, okse, kylling eller andet.

Blomkål kan serveres på samme måder og det er en af de kålsorter jeg ganske ofte har på lager herhjemme. Mit første møde med det lyst kålhoved  var som barn. Min mor lavede den bedte blomkålsgratin og det var seriøst en fest, når menuen var netop det. Den var så let og luftigt med et sprød låg af ovnbagt rasp. Vil du se mit bud på en lækker blomkålsgratin, kan du se mere her: Blomkålsgratin

Nuvel, ikke mere gratinsnak fra mig. I dag er det salaten vi går efter. Den sprøde blomkålssalat smager skønt og kan i princippet tilføjes, hvad du måtte have på lager af grøntsager, ristede mandler, kapers og lignende.

sprød blomkålssalat

sprød blomkålssalat

Det skal du bruge til sprød blomkålssalat

1 stk blomkål(fintsnittet)

100 gram cherrytomater(halveret)

100 feta(i tern)

1/2 citron(saften heraf)

100 gram frosne edamamebønner(optøet)

100 gram grønne oliven(gerne i marinade)

  • Fjern stilken fra blomkålen og snit ganske fint, alternativt kom i en foodprocessor.
  • Kom i et fad og top med halverede cherrytomater, fetatern, optøede frosne edamame bønner og grønne oliven.
  • Kom saften af en halv citron henover og krydr med salt og peber.
  • Server!

 

Hverdagsretter, weekendretter, desserter, kager, madpakker, smoothies og  sylterier. Kig løs herinde, hvor der efterhånden ligger masser af opskrifter og næsten daglig kommer nye til. vil du være sikker på ikke at gå glip af nyt herinde fra kan du finde mig på de sociale medier. Du kan for eksempel følge benedictesmad.dk på både facebook, instagram, eller pinterest.

 

Mange hilsner,

Benedicte 🖤

 

Follow:

2 Comments

  1. Birgitte
    23. februar 2020 / 21:00

    Spændende ny slags salat for os. Den gjorde at børnene spiste mere blomkål fordi den var hakket.

    • Benedicte
      Forfatter
      24. februar 2020 / 23:10

      Tak 🙂 Det er også populært herhjemme. Hilsen Benedicte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.