Sprøde kyllingenuggets- saftige og møre indeni og sprøde og knasende uden på. Så tror jeg da lige at der er jubel på hjemmefronten.
De sprøde kyllingenuggets er et hit hos familiens børn af flere årsager:
-Det er M/F mad(med fingrene mad!)
-Det er genkendelig mad, som børnene kan relatere til fastfood(hvilket barn elsker ikke det?)
-Det er mad der er nemt at lave for børnene, med få og overskuelige ingredienser
Børnenes maddag
En af de traditioner vi faktisk har holdt ved lige herhjemme i ganske mange år nu er ” børnenes maddag”. Børnene er særligt motiveret for at komme med i køkkenet, når de har madkundskab i skolen. Det motiverer børnene til at prøve nogle af retterne af herhjemme.
Madambitionerne er ikke for store. Det skal de ikke være.
Jeg har sjældent mere end et barn i køkkenet ad gangen. Det skaber ro omkring maden og gør at jeg også selv har større overblik og ro til f.eks. at lære fra mig eller to til bare “at være”.
Denne gang stod menuen på lækre sprøde kyllingenuggets, bulgursalat Lun bulgursalat med avocado og forårsløg og en chili mayo dip- se mere her: Skøn chilimayo dip
Velkommen hos familien Thrane:
Sådan laver du lækre sprøde kyllingenuggets:
Ingredienser
- 500 gram kyllingebryst( i mindrette bidder)
- 1 tsk. salt
- 1 dl hvedemel
- 2 stk. æg(pisket)
- 2 dl rasp
- 1 spsk. paprika
Fremgangsmåde
- Kom salt på kyllingen og gnub det godt ind i kødet(gerne før tilberedning)
- Fordel hhv. pisket æg, mel i hver sin dybe tallerken.
- Vend paprika i rasp og kom i en dyb tallerken.
- Skær kyllingestykker i grove bidder.
- Vend først i mel, så piske æg og til sidst rasp.
- Varm olie i en pande. Steg de panerede kyllingestykker i på alle sider i ca. 5 minutter i alt- til kødet er gennemstegt.
Sprøde kyllingenuggets
Jeg har ikke altid haft mine børn med til at lave mad, det er først noget jeg er begyndt på, da børnene blev lidt større. Men jeg er vild med det. Simpelthen. Og det er børnene også. De er ikke kar over, hvad det giver dem at være være med i madlavningen. Men det kan jeg se 🙂 En stigende madinteresse, en grundviden om krydderier, en lyst til at spise varieret. Hvad får børnene ud af det?
En indre stolthed og glæde ved at kunne. Både at kunne noget selv, at lære noget. Men ikke mindst er det glæden ved at bidrage. Bidrage til at gøre noget for familien. Den sidste faktor synes jeg er så vigtig- faktisk vigtigere end noget andet.
Lad mig gerne høre om dine/jeres erfaringer med at inddrage børnene i familiens måltider.
Kh,
Benedicte
0 kommentarer