Nem opskrift på focacciabrød med grovmel

Sund focacciabrød (med fuldkorn)

Panik panik! Tiden nærmer sig aftensmad og maverne begynder at knurre.

Køleskabet er for en gangs skyld ikke proppet med mad. Men mel, gær, tomatpassata(eller hakkede tomater) er der for det meste altid på lager. Skinke, pepperoni og mozarella var der heldigvis også, så hvad var mere oplagt end at lave de her hurtige og børnevenlige focacciabrød med fuldkorn. Jeg  fyldte godt med grahamsmel i dejen, så maven får lidt at arbejde med.

Med masser af gnaskegrønt i form af gulerødder og agurkestave blev det et helt anstændigt aftensmåltid. Børnene var med til at lave deres egne focaccia og komme det fyld på det nu ville. Det skader sjældent madglæden, når de er med til at kreere deres egen mad.

Se nemme opskrift på  focacciabrød med fuldkorn her:

sund focacciabrød

Sund focacciabrød

(ca. 20 stk. får du ud af denne portion.)

(Tilberedning:+hævetid+bagetid= ca. 1,5 time)

50 gram gær(en pakke)

5,5 dl. lunken vand

3 spsk. olie(gerne olivenolie, raps eller anden olie)

3 dl grahamsmel

13 dl. hvedemel(eventuelt lidt ekstra til formning af focacciabrødene, hvis de er for klistrede)

2 tsk. flagesalt/eller groft salt

  • Rør gæren ud i vandet.
  • Tilsæt olie.
  • Tilsæt nu grahamsmel og salt.
  • Tilsæt nu løbende hvedemel
  • Du får nu en dej, som er let fugtig.
  • Sæt til hævning en time.
  • Form runde boller, som du sætter på en bageplade beklædt med bagepapir. Brug eventuelt lidt ekstra mel til at trykke bollerne let flad(ca. 1-1,5 cm.)
  • Sæt til  hævning i 10-15 minutter.
  • Med en finger laver du ca. 5 fordybninger i hvert focacciabrød og fordeler ca. 1 spsk. tomatpassata eller hakkede tomater herpå.
  • Fordel pepperoni, skinke, coctailpølser eller hvilket fyld du foretrækker.
  • Fordel ost og lidt olie.
  • Bag 15 minutter på 200 grader i midten af ovnen.

Fyld:

Pepperoni, skinke, cocktailpølser, tomatpassata(eller en dåse hakkede tomater), ananas, tørrede krydderi såsom, rosmarin, timian, herbes de Provence, mozarellaost(revet eller frisk mozarella) osv….

Tip:

Står du også nogle gange og hiver dig selv i håret, når der skal smøres madpakker?

Jeg mener enten,

  1. Mangler der inspiration til madpakkeindhold,
  2. mangler der tid,
  3. …..eller der er en teenager i huset som ikke er pjattet med at have en “madpakke med i klassisk forstand”, men blot en hurtig snack med i skoletasken,

så er de her focacciabrød, bare en virkelig hitter. De kan fryses ned og blot tages op, når der er behov for det. Nemt og lækkert.

Inspiration til mere nem aftensmad? Check den her ultranemme og børnevenlige mexicanske hverdagsret:  https://benedictesmad.dk/mexicansk-kylling-og-nachos-med-ost/

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.