En hjemmelavet taco krydderi blanding er ganske nem at lave selv og her ser du hvordan du på under 10 minutter kan lave en velsmagende og autentisk mexicansk tage krydderi ud af enkle krydderier, som du måske allerede har i krydderiskabet.
Jeg ved godt at man kan fristes til at købe færdige krydderiblandinger i poser til mexicansk mad. Det er der i virkeligheden slet ingen grund til, for det er ganske nemt at lave sin egen krydderiblanding, som dermed bliver uden sjove e numre og unødvendig tilsat sukker.
Paprika er et must til det mexicanske køkken og i den her taco krydderiblanding bruger jeg to slags. Begge kan købet i de fleste supermarkeder. Men altså både almindelig sød paprika og røget paprika. Det giver en dybde i det mexicanske krydderi og dermed lige det ekstra smag. Så und dig gerne det. I den her krydderiblanding bruges også cayennepeber. Det er for at give taco blandingen et ekstra pift! Men er du ikke til det stærke kan du selvfølgelig undlade.
Ellers er det blot at blande krydderierne, kom på glas og du er klar til næste gang der skal mexicansk mad på bordet. Beregn ca. 1-2 spiseskefulde taco krydderi til 500 g kød eller 500 gram til en chili sin carne

Hjemmelavet taco krydderiblanding
Taco krydderi

Taco krydderi
Ingredienser
- 1 tsk røget paprikapulver
- 1 tsk sød paprikapulver
- 3 tsk spidskommen
- 1 spsk chilipulver- fin eller grov
- 1 tsk salt
- 1 tsk peber- gerne friskkværnet
- 1 tsk hvidløgspulver
- 2 tsk løgpulver
- 1 tsk cayennepeber
- 1 tsk oregano
Fremgangsmåde
- Bland alle krydderierne sammen til taco krydderiblandingen
- Kom i et tætlukket krydderiglas og opbevar i op til 3-6 mdr. Beregn ca. 1 -2 spsk taco krydderimiks til 500 gram kød/ bønner(hvis vegetarisk)


0 kommentarer