Tomat med ricotta fyld – servér de fyldte tomater med ricotta rørt op med parmesanost og krydderurter. En herlig italiensk lille sag, som kan serveres som en let forret eller som en del af hovedretten. Året rundt er den let og delikat, men smager selvfølgelig af mest, når tomaterne er i sæson og er solmodne.
Overrask gæsterne eller glæd familien i hverdagen med den her nemme tomatopskrift. Den tager ikke længere tid end så mange andre grøntsagsretter og er dejlig sund og frisk i smagen.
Tomat med ricotta fyld
Tomater med ricottafyld
Ingredienser
- 5 stk. tomater
- 250 gram ricotta
- 3 spsk. finthakket persille(bred eller finbladet)
- 60 gram revet parmesan
- 2 spsk. olivenolie
- frisk purløg eller estragon som drys
- flagesalt og friskkværnet peber.
Fremgangsmåde
- Skær toppen af tomaterne og tag kerner og øvrig indmad ud. Hak persille og bland med ricottacreme og revet parmesan. Skær eventuelt lidt af bunden så tomaterner står stabilt.
- Tilsæt olie, salt og peber og fyld i tomaterne. Drys med frisk purløg eller estragon.
- Servér.
- Tip. Kerner og indmad i tomaterne kan kasseres eller bruges som en del af en hjemmelavet tomatsalsa. Jeg synes dog at mængden af tomatfyld er begrænset når jeg laver de fyldte tomater, så det er lidt forskelligt hvad jeg gør.
Opskrifter med Ricotta.
Jeg har en svaghed for den italienske ricotta ost. Produktet er egenlig en valle, som kommer fra osteproduktionen og er frisk i smagen og ganske mager. Den smager fremragende i alt fra madtærter, kager, pastaretter eller i de her fyldte tomater.
Velbekomme!
Flere opskrifter fra Benedictes mad?
Jeg håber at du finder mig på de sociale medier, hvis du er lige så glad for mad som jeg?! Og det er der en vis sandsynlighed for eftersom du har fundet din vej hertil?
Mad skal smage godt, men må også gerne være nemt at gå til. Lange komplicerede opskrifter, som kræver et fyldt køkkenskab og mange timer i køkkenet er der ikke altid tid til, hvis du spørger mig. I hvert fald ikke i hverdagen. Derfor kan de fleste af mine opskrifter tilberedes uden de store kokkeerfaringer.
Ses vi? Jeg er både at finde på pinterest, Facebook og instagram.
Kærlige hilsner,
Benedicte
0 kommentarer