Den her ret kalder jeg vintergryde med enebær. Hvad skal man kalde en ret, som bare smager særligt godt på de køligere dag og er spækket med dejlig smag fra enebærene?
Enebær er en hårdfør lille busk med sylespidse nåle. Nåle som de fleste dyr(af den årsag) holder sig fra. Det er ved den spiselige bærkogle af vi finder enebærret. Den er spiselig og smager så dejligt i en ret som den her her. Den er mild i smagen og er god sammen med rosmarin, som smager lidt mere igennem. Lad den simre, hvis du har tid- eller lad være, hvis du ikke har. Smagen udvikler sig ved simretiden, men smager altså også dejlig uden.
Vintergryde med enebær
Vintergryde med enebær og svinekød
Ingredienser
- 3 spsk. olie
- 500 gram svinekød i strimler
- 6 stk. enebær(knust)
- 3 tsk. rosmarin
- 1 dl mælk(gerne sødmælk)
- 1 dl fløde
- sovsekulør
- 1 dl cremefraiche (18 eller 38 %)
- evt. lidt sovsejævner
Fremgangsmåde
- Kom smør i en gryde og lad det blive gyldent.
- Kom kød ved og lad det brune på alle sider i ca. 5 min.
- Mos enebær let ved at give dem et let slag med enten en morter eller en køkkenrulle.
- Kom enebær, rosmarin, , mælk og fløde ved. Tilsæt peber, salt, og lidt kulør. Lad simre under låg i ca. 10 min. Tilsæt creme fraiche og giv hurtig opkog.
- Er sovsen for tynd kan du jævne med saucejævner eller alternativt røre 1 spsk. mel med 1 dl mælk og komme i og lave hurtig opkog.
Ha´en dejlig dag,
0 kommentarer