Vintergryde med enebær

Den her ret kalder jeg vintergryde med enebær. Hvad skal man kalde en ret, som bare smager særligt godt på de køligere dag og er spækket med dejlig smag fra enebærene?

Enebær er en hårdfør lille busk med sylespidse nåle. Nåle som de fleste dyr(af den årsag) holder sig fra. Det er ved den spiselige bærkogle af vi finder enebærret. Den er spiselig og smager så dejligt i en ret som den her her. Den er mild i smagen og er god sammen med rosmarin, som smager lidt mere igennem. Lad den simre, hvis du har tid- eller lad være, hvis du ikke har. Smagen udvikler sig ved simretiden, men smager altså også dejlig uden.

vintergryde med enebær

Vintergryde med enebær

vintergryde med enebær og svinekød

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 3 spsk. olie
  • 500 gram svinekød i strimler
  • 6 stk. enebær(knust)
  • 3 tsk. rosmarin
  • 1 dl mælk(gerne sødmælk)
  • 1 dl fløde
  • sovsekulør
  • 1 dl cremefraiche (18 eller 38 %)
  • evt. lidt sovsejævner

Sådan gør du

  1. Kom smør i en gryde og lad det blive gyldent. 

  2. Kom kød ved og lad det brune på alle sider i ca. 5 min. 

  3. Mos enebær let ved at give dem et let slag med enten en morter eller en køkkenrulle. 

  4. Kom enebær, rosmarin, , mælk og fløde ved. Tilsæt peber, salt, og lidt kulør. Lad simre under låg i ca. 10 min. Tilsæt creme fraiche og giv hurtig opkog. 

  5. Er sovsen for tynd kan du jævne med saucejævner eller alternativt røre 1 spsk. mel med 1 dl mælk og komme i og lave hurtig opkog. 

Sådan en vintergryde med  enebær smager dejligt med ris(hvis det skal være ekstra nemt) eller kartoffelmos, hvis der er lidt ekstra tid. Begge smager godt, det vigtigste er at der er noget til at samle den dejlige sovs op med. Det skal vi have med!

Vintergryde med enebær

Retten er en del af de retter som kommer med Coops måltidskasse.

Jeg udvikler opskrifter til den børnevenlige måltidskasse og prøver at at variere menuen med alt fra klassiske retter ala krebinetter,  til pastaretter, kyllingespyd og meget mere. Min erfaring er, at børn rigtig godt kan lide de der klassiske retter- mormormad, om man vil!

Brun sovs, kartofler, kødretter og så videre smager jo også ret så godt, ikke? (det er ikke reklame det her og der falder således ingen mønter ned til mig ved at du trykker på linket her- næh, det er bare lidt info)

https://mad.coop.dk/maaltidskassen/den-boernevenlige

Ha´en dejlig dag,

 

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.