vintersalat med spidskål

En vintersalat skal være sprød, sund, farverig og mættende. Se det er er ret så læks og det er lige hvad den her vintersalat er.

Bare synet af de fine farver kan kvikke op i de kolde og lidt mørke måneder, ikke?

En nem vintersalat indeholder ikke nødvendigvis så mange forskellige sager, blot få, men gode ingredienser, som smager godt om vinteren. Clementinen kan sagtens skiftes ud med appelsin og faktisk også med f.eks. rød grapefrugt. Det vigtigste er noget saftigt og gerne c- vitaminfyldt, som citrusfrugter.

Når en salat er nem at lave, bliver det bare lettere at få listet de sunde salater ind til de fleste måltider. Tager den for lang tid og kræver for meget snitteri og eksotiske ingredienser, bliver det hurtigt lidt for uoverskueligt at få dem lavet.

Du kan i øvrigt tilsætte lige det præcis de sager du måtte have liggende i grøntsagsskuffen. Top f.eks. med en flødedressing(du ved en klassisk mormordressing!) med fløde rystet med salt, peber, citronsaft og sukker.

En olie – eddikedressing rørt af 2/3 del olie, 1/3 eddike, lidt dijonsennep, honning, salt og peber er heller ikke ringe. Er du ikke til dressing kan du blot spray lidt olie over. Eller du kan helt la´vær´:)

Her it goes:

Vintersalat

Tilbehør til 4 personer

1/2 stk. mindre spidskål/eller 1/4 del af et stort.

1 stort æble

2 stk. clementiner eller 1 stk. appelsin

1/2 stk. peberfrugter

1 stk. granatæble

  • Snit spidskål fint.
  • Skær æble i tynde både
  • Skræl clementin/appelsin, slår i mindre stykker.
  • Kom kernerne fra granatæble i skålen og fordel på salaten.

 

vintersalat

En farverig vintersalat med spidskål

vintersalat

Tip om spidskålen:

Vidste du at du kan lave spidskålen mere “spiselig” ved at kramme den imellem håndfladerne, når den er snittet. Nærmest uanset hvor fint du snitter spidskålen kan den virke lidt svær at spise. Og det er jo lidt synd, da det jo kun er godt at få nok af den lækre kål. Derfor kram løs og mærk, hvordan salaten bliver lidt bedre og mere spiselig.

Sådan håndterer du et granatæble

Jeg har to måder, hvorpå jeg håndterer et granatæble på.

  • Rul granatæblet lidt hårdt mod et skærebræt, sådan at kernerne løsner sig indeni. Halver granatæblet og kræng den ud, sådan at saft og granatæblekerner ryger ud i en skål. Eller:
  • Skær toppen af i fem kanter på granatæblet. Nu kan man se hinderne i granatæblet og kan fjerne dem. Kernerne er nu nemme at få ud.

 

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.