Jeps, så er der børn i køkkenet igen, hvilket der jo ikke så sjældent er. Denne gang stod menuen på wienerschnitzel. Altså efter en uges skiferie i Østrig puster det altid nyt liv i vores begejstring for wienerschnitzel.
Med en familie på 6 personer bliver det til ikke så få schnitzler der køres indenbords i løbet af sådan en uge😉
Nuvel. Herhjemme i Danmark igen bestemte Willum sig for at han ville lave wienerschnitzel. Da det er den børnevenlige udgave af slagsen serverer vi den ikke med kapers, ansjoser eller ligende. Blot med lidt grøntsager og kartoffelmos.
Det gode ved den her ret er, at den ikke kræver mange ingredienser, hvis du som os, vælger at servere den med kun lidt tilbehør. Lad barnet koncentrere sig om den ene ting, at tilberede kødet, så kan du blot “kigge over skulderen” og vejlede, hvis der er behov for det.
Regn med at det tager barnet lidt længere tid at kokkerere, end det gør for den voksne, så det at “kun” stå for tilberedningen af kødet er måske en stor nok opgave. Du kan i mellemtiden stå for grøntsagerne og kartoflerne.
Wienerschnitzel:
Køb nogle gode wienerschnitzler.
Påregn ca. 150 gram per person eller mere?
- Med en kødhammer bankes kødet grundigt på begge sider. Brug tid på dette og vær ikke så bange for at du ødelægger kødet.
- I en skål slår du et æg ud og pisker op med en gaffel.
- I en anden skål hælder du rasp.
- Nu skal du altså være gavmild med fedtstoffet. En god schnitzel skal stege i rigeligt med smør. Vend først kødet i æg, så rasp og til sidst steges de i smørret, som du har brunet af. Steg et par minutter og husk nu: rigeligt med smør.
- Server med kartoffelmos, dampede grøntsager og citron.
Vil du have flere foreslag til hverdagsretter, som du kan lave med børn i køkkenet, prøv for eksempel denne https://benedictesmad.dk/forloren-hare/
Go´ fornøjelse i køkkenet
//Benedicte
0 kommentarer