Forloren hare, hvilken skøn hverdagsbasker. Vi er vilde med det – ikke mindst er navnet ikke til at stå for “forloren hare”.
“Say what” sagde 10- årige Christian, da han hørte dagens menu.
Havregryn er med til at give en fast konsistens og bacon… ja bacon er bare altid så godt. Det giver saft og salt til kødet, når det pakkes om kødet. Det er børnenes maddag og Willum stod for retten. Sådan gjorde han:
Farsbrød formes, dækkes med bacon, ind i ovnen…
Forloren hare
Ingredienser
- 1000 gram hakket svine og kalvekød(alternativ hakket svinekød)
- 1,5 tsk. salt
- 1 tsk. peber
- 3 dl havregryn
- 3 æg
- ca. 200 gram bacon
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader(eller 180 grader varmeluft)
- Rør det hakkede kød med de øvrige ingredienser. Dog ikke bacon.
- Sørg for at alle ingredienser er mikset grundigt. Kom farsen i en fad og form som et farsbrød. Dæk med baconskiver. Sæt i oven i ca. 45 min.
- Hvis du ønsker en særlig sprød bacon kan du sætte ovnen på grill. Efter et par minutter er baconoverfladen dejlig sprød.
Børn er ofte glade for de klassiske gamle opskrifter. Den her forloren hare- opskrift er ingen undtagelse. Rødbeder, agurkesalat, asier eller anden syrlige sager er et godt match til kødet. Det fortjener den!
Opskriften her er jo pænt stor. Så selvom vi er en storfamilie har vi også levninger. Forloren hare smager skønt dagen derpå, skåret i skover og på en skive rugbrød.
Flere klassiske danske retter: Krebinetter er også et hit, ikke mindst er denne her udgave med ost og skinkefyld en hitter. https://benedictesmad.dk/krebinetter-med-fyld/
WIllum laver mad
0 kommentarer