Denne her omgang wok med kylling og nudler er lavet i et ruf. En extra bonus er, at man ikke står med flere gryder, pander og skåle der skal vaskes op bagefter. I love it!
Ingredienser til wok med kylling og nudler:
(portion svarer til 4-6 voksne)
250 gram nudler, som du har kogt efter bruganvisning
500 kyllingbryst( I skiver)
150 gram sugarsnaps(eller sukkerærter)
4 gulerødder(skrællet og skåret i skrå skiver a ca. 1 cm)
1 rød peberfrugt(skåret i grove stykker)
1 økologisk citron
Peanuts til drys
Koriander til drys(hvis du synes- det går fint uden)
Soyasauce
Sød chilisauce
Salt/peber
Sådan gør du, når du laver wok med kylling og nudler
- Kog nudlerne i samme gryde, som du vil stege kødet og grøntsagerne(det sparer opvask).
- Læg de kogte nudler i et tallerken.
- Skær kyllingebrystet i skiver (1 cm tykke).
- Steg i en wok eller stor gryde i olie i en 5 minutters tid. De skal endelig ikke have for meget, så sørg blot for at de er gennemstegte. (Tørt kyllingekød er ikke så spændende).
- Tag kylling fra og kom på en tallerken.
- I samme gryde i lidt olie steger du gulerødderne et par minutter. Tilsæt nu peberfrugterne et minuts tid med. Til sidst tilsættes sugarsnaps/slikærter, som blot vendes rundt. De bliver hurtigt grå i farven, og bløde i det, hvis de får for meget varme, så derfor.
- Vend nu de kogte nudler og kyllingestykkerne sammen med grøntsagerne. Pres saften af en citron og riv skallen af en halv citron ud over.
- Ved servering hælder du salt/peber, soyasauce, sweet chili sauce over og drysser med peanuts og koriander.
Tip
Børn med de der lidt sarte smagsløg kan have det sådan, skal ingredienser helst ikke skal blandes for meget sammen. I den her ret er der få ingredienser i og de er alle groftskårne, dvs. skal der pilles lidt i retten ud fra, hvad man kan lide/ikke lide går det nemt og overskueligt.
Endvidere er det som om, at det der peanutsdrys gør en himmel til forskel- børn elsker det.
Er du til flere hurtige hverdagsretter kunne denne her måske være noget for dig?: fyldte peberfrugter
0 kommentarer