Sprød madtærte med pak choi, pølser og bacon

Hverdagsmad til store og små

Tærte med pak choi,  pølser og bacon er den fineste måde, at få anderledes sager i madtærten. Mellem os sagt, blev jeg lettere overrasket da samtlige fire unger bed på og spiste tærten – og også  den sjove lille kålsag, pak chok. Og sådan kan det gå, at man bliver overrasket på en ganske almindelig onsdag, for mine børn spiser ikke hvad som helst. Hverdagens små overraskelser…!

Pak choi er en sprød lille kålsag med det asiatisk klingrende navn. Den er ikke særlig stor og smager godt både rå og tilberedt. Som navnet antyder er den aldeles velegnet i asiatiske retter eller i den her tærte med pak choi, som er alt andet ens asiatisk!

Sådan laver du tærte med pak choi, pølser og bacon.

tærte med pak choi

Tror du det er nemt at tage billeder med en 3 årig i nærheden? Det er det så ikke, skulle jeg hilse og sige! Det er svært at holde fingerne fra lækkerierne, når mor liiige skal tage billeder.

pak choi

Tærte med pak choi

madtærte med pølser, bacon og pak choi

Skøn opskrift på en tærte med pakchoi og pølser
Print opskrift Pin opskrift
50 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 stk. færdig tærtedej(gerne fuldkorns)
  • 4 stk. æg
  • 1 dl fløde
  • 1 dl mælk
  • salt/peber
  • 1 stk. pak choi(fintsnittet)
  • 150 gram bacontern
  • 100 gram pølser (i skiver)
  • 100 gram revet ost(gerne cheddar eller mozarella)

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 200 grader/180 grader varmeluft
  • pisk æggene luftigt og rør sammen med fløde og mælk. Krydr med lidt salt og peber
  • Skær stokken af kålen og fjern de yderste blade. Snit groft. Giv et hurtigt opkog i en gryde med lidt vand i bunden eller kom i microoven i et minuts tid.
  • Kom tærtedejen i et tærtefad. Fordel pak choi, så bacontern og til slut pølser i skiver på bunden.
  • Kom æggemassen i og drys med revet ost.
  • Sæt i midten af ovnen i ca. 35 min. æggemassen er stivnet.

Om pak choi og madtærter

En madtærte fungerer altid herhjemme. Har jeg tid laver jeg gerne tærtedejen selv, men har jeg ikke køber jeg lige så gerne en færdig en.

Jeg har i mange dejlige måneder udviklet opskrifter til CCOPS børnevenlige måltidskasse https://coop.dk.

De opskrifter skal helst kunne laves på kort tid og der har jeg fundet ud af hvor godt de færdigkøbte tærtedeje smager. Så kan der laves mad på ret kort tid. En madtærte kan varieres i det uendelige. Med laks og lidt frisk spinat kan man hurtig kreere en nem tærte, som også kan serveres som forret skåret ud i små bidder. Det er godt!

Har du tid og lyst til at lave tærtedejen selv, linker jeg lige til en opskrift på tærtedej lige her: tærte med laks og aspargesbroccoli

Pak choi

Vi vender uge tilbage til pak choi, for jeg vil da lige dele den her opskrift med jer inden jeg smutter.

Pak choi, kan også tilberedes på andre måder. Hvad med denne her ret, som er så nemt, men leder tankerne her på det asiatiske køkken. Her lynstegt med rejer og få andre sager: pak choi

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest