Tærte med pak choi, pølser og bacon er den fineste måde, at få anderledes sager i madtærten. Mellem os sagt, blev jeg lettere overrasket da samtlige fire unger bed på og spiste tærten – og også den sjove lille kålsag, pak chok. Og sådan kan det gå, at man bliver overrasket på en ganske almindelig onsdag, for mine børn spiser ikke hvad som helst. Hverdagens små overraskelser…!
Pak choi er en sprød lille kålsag med det asiatisk klingrende navn. Den er ikke særlig stor og smager godt både rå og tilberedt. Som navnet antyder er den aldeles velegnet i asiatiske retter eller i den her tærte med pak choi, som er alt andet ens asiatisk!
Sådan laver du tærte med pak choi, pølser og bacon.
Tærte med pak choi
madtærte med pølser, bacon og pak choi
Ingredienser
- 1 stk. færdig tærtedej(gerne fuldkorns)
- 4 stk. æg
- 1 dl fløde
- 1 dl mælk
- salt/peber
- 1 stk. pak choi(fintsnittet)
- 150 gram bacontern
- 100 gram pølser (i skiver)
- 100 gram revet ost(gerne cheddar eller mozarella)
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader/180 grader varmeluft
- pisk æggene luftigt og rør sammen med fløde og mælk. Krydr med lidt salt og peber
- Skær stokken af kålen og fjern de yderste blade. Snit groft. Giv et hurtigt opkog i en gryde med lidt vand i bunden eller kom i microoven i et minuts tid.
- Kom tærtedejen i et tærtefad. Fordel pak choi, så bacontern og til slut pølser i skiver på bunden.
- Kom æggemassen i og drys med revet ost.
- Sæt i midten af ovnen i ca. 35 min. æggemassen er stivnet.
Om pak choi og madtærter
En madtærte fungerer altid herhjemme. Har jeg tid laver jeg gerne tærtedejen selv, men har jeg ikke køber jeg lige så gerne en færdig en.
Jeg har i mange dejlige måneder udviklet opskrifter til CCOPS børnevenlige måltidskasse https://coop.dk.
De opskrifter skal helst kunne laves på kort tid og der har jeg fundet ud af hvor godt de færdigkøbte tærtedeje smager. Så kan der laves mad på ret kort tid. En madtærte kan varieres i det uendelige. Med laks og lidt frisk spinat kan man hurtig kreere en nem tærte, som også kan serveres som forret skåret ud i små bidder. Det er godt!
Har du tid og lyst til at lave tærtedejen selv, linker jeg lige til en opskrift på tærtedej lige her: tærte med laks og aspargesbroccoli
Pak choi
Vi vender lige tilbage til pak choi, for jeg vil da lige dele den her opskrift med jer inden jeg smutter.
Pak choi, kan også tilberedes på andre måder. Hvad med denne her ret, som er så nemt, men leder tankerne her på det asiatiske køkken. Her lynstegt med rejer og få andre sager: pak choi
Tak fordi du læste med – det gør mig meget glad 🙂
Vi høres ved, Kh Benedicte
0 kommentarer