Nem og skøn hurtigret med pak choi. Pak choi eller pak choy, som andre kalder det er en fin lille kinesisk kålsort, som er sprød, lille og smager dejlig “halv sødt”, når den tilberedes. Det er så nem en ret den her og er lavet på no time. Chili, ingefær, hvidløg, tigerrejer, citronsaft, honning og selvfølgelig pak choi. Så er du kørende og klar til at lave en hurtig, smagfuld asiatisk inspireret ret.
Pak choi:
(portion til 1 voksen som let hovedret. Gang selv op ift. portioner)
(Arbejdstid: 20 minutter i alt)
1 spsk. olie
2 små pak choi kålhoveder(skåret i kvarte)
ca. 15 tigerrejer(frosne eller ferske)
2 fed hvidløg(finthakket)
Et lille stykke ingefær- ca. 1x1cm (revet)
1 spsk. honning
saften af en halv citronsaft
1/2 frisk chili(finthakket)
- På en pande på mellemvarme i olie vendes finthakket hvidløg og revet ingefær. Det skal ikke tage farve, blot vendes rundt til duften spreder sig.
- Læg pak choi, som du har skåret i kvarte eller hvordan du nu synes på panden. Steg en tre minutters tid.
- Vend rejer i. Hvis de er kogte skal de blot vendes et minuts tid. Hvis de er rå, skal de vendes et par minutter til de tager farve og bliver lyserøde.
- Hæld nu citronsaft og honning ved. Steg et par minutter. Lad gerne honningen og saften koge lidt ind. Smag til med salt og peber.
- Ved servering drys chili over
Så er der serveret….
Om pak choi og mangel på tid
Jeg synes det er dejligt at have gæster og jeg kan rigtig godt lide at kokkerere til de søde mennesker der kommer forbi.
Jeg synes, at vi som mennesker generelt lever i så travl en tid i dag og savner lidt tanken om “at have tid til hinanden og lyst til at gøre noget rart for hinanden”. Her indbefattet, at man ses med rare og hyggelige mennesker og gør noget rart for hinanden og for eksempel viser sine gæster, at de er ventet og skal betjenes/ha´det godt. Forstår du, hvad jeg mener?
Samtidig er det at mangle tid også noget jeg synes jeg kender til. Tid til det nære, tid til det praktiske, tid til sig selv og jeg kunne blive ved. Men der er jo samtidig kun de 24 timer i døgnet, ikke? Og de ca. 1/3 del af døgnet skal jo bruges på søvn til at få overskud til at gøre alt det der skal nåes. Puha… er jeg den eneste der bliver forpustet?!
Kom endelig med jeres tanker ift. det med tid og mangel på samme. Hvad er tid for dig? Har du nok timer i døgnet? Har du tid til det du finder vigtig her i tilværelsen – til det der giver værdi for dig?
Godt så. Vi sporer os lige væk fra fra tanker om tid og mangel herpå og vender tilbage til mad igen… Altså får du gæster og vil du gerne servere noget nemt, smagfuldt, dekorativt mad for dem? Mad der viser, at man har gjort sig umage? Så er den her ret med pak chok, sket ikke et dårligt bud, synes jeg.
Vild med det asiatiske køkken? Hvad med denne her thaisalat? salat thai style .
0 kommentarer