tærte med laks og aspargesbroccoli

Tærte med aspargesbroccoli og laks, er en lækker lille, sund sag. Og så er det nem hverdagsmad, serveret med en fyldig salat, eller som forret til gæstemaden. Jeg har også medbragt tærte med aspargesbroccoli og laks til fællesbufetter f.eks. til skole- og børnehavearrangementer. Det hitter altså altid.

Aspargesbroccoli er en krydsning mellem den velkendte broccoli og kålsorten pak choi(linker til opskrift på en nem ret med pak choi nederst).

Aspargesbroccoli er så skøn pga. sprødheden, sødmen og det faktum, at du kan spise alt på den og intet skal kassere. Den kan spises rå, stegt  eller letdampet. Fik jeg nævnt, at den er sund og fiberrig? Heldigt ikke? Da den er mild i smagen er børnene herhjemme også med på ideen, når den laves i en tærte. Prøv selv. Det er guf.

Tærte med aspargesbroccoli

tærte med aspargesbroccoli

tærte med aspargesbroccoli og laks

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

tærtedej

  • 200 gram hvedemel
  • 110 gram smør(i små stykker)
  • 3 spsk vand
  • 1 tsk salt

Sådan gør du

  1. Sæt ovnen på 200 grader almindelig ovn og 180 grader varmeluft. Kom mel i en skål, sammen med det kolde smør. Smuldr det sammen, tilsæt salt og saml det med vand. Rul i en tærtefad. Prik dejen med en gaffel. Sæt i ovnen i ca. 10 min. 

    Alternativt kan du også købe en færdig tærtebund. De er faktisk blevet bedre og bedre, dem du kan købe i dag. 

Fyld: 4 æg, 2 dl mælk, salt/peber, 1 bundt aspargesbroccoli, ca. 400 gram laks, ca. 100 gram revet ost.

  1. 4 æg, 2 dl mælk, lidt salt og peber piskes sammen. 1 Bundt aspargesbroccoli dampes under låg i ca. 2 min. Fordel på tærtebund, sammen med ca. 400 gram laksefiletter skåret i skiver. Fordel ca. 100 gram revet ost på.

  2. Sæt i ovnen i ca. 30 min. til massen er fast og overfladen fylden. 

tærte med aspargesbroccoli

En ret med pak choi, den søde lille bitte kål, som asparges er en blanding af kommer lige her

https://benedictesmad.dk/pak-choi/

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.