Tærte med aspargesbroccoli og laks, er en lækker lille, sund sag. Og så er det nem hverdagsmad, serveret med en fyldig salat, eller som forret til gæstemaden. Jeg har også medbragt tærte med aspargesbroccoli og laks til fællesbufetter f.eks. til skole- og børnehavearrangementer. Det hitter altså altid.
Aspargesbroccoli er en krydsning mellem den velkendte broccoli og kålsorten pak choi(linker til opskrift på en nem ret med pak choi nederst).
Aspargesbroccoli er så skøn pga. sprødheden, sødmen og det faktum, at du kan spise alt på den og intet skal kassere. Den kan spises rå, stegt eller letdampet. Fik jeg nævnt, at den er sund og fiberrig? Heldigt ikke? Da den er mild i smagen er børnene herhjemme også med på ideen, når den laves i en tærte. Prøv selv. Det er guf.
Tærte med aspargesbroccoli
tærte med aspargesbroccoli og laks
Ingredienser
tærtedej
- 200 gram hvedemel
- 110 gram smør(i små stykker)
- 3 spsk vand
- 1 tsk salt
Fremgangsmåde
- Sæt ovnen på 200 grader almindelig ovn og 180 grader varmeluft. Kom mel i en skål, sammen med det kolde smør. Smuldr det sammen, tilsæt salt og saml det med vand. Rul i en tærtefad. Prik dejen med en gaffel. Sæt i ovnen i ca. 10 min. Alternativt kan du også købe en færdig tærtebund. De er faktisk blevet bedre og bedre, dem du kan købe i dag.
Fyld: 4 æg, 2 dl mælk, salt/peber, 1 bundt aspargesbroccoli, ca. 400 gram laks, ca. 100 gram revet ost.
- 4 æg, 2 dl mælk, lidt salt og peber piskes sammen. 1 Bundt aspargesbroccoli dampes under låg i ca. 2 min. Fordel på tærtebund, sammen med ca. 400 gram laksefiletter skåret i skiver. Fordel ca. 100 gram revet ost på.
- Sæt i ovnen i ca. 30 min. til massen er fast og overfladen fylden.
En ret med pak choi, den søde lille bitte kål, som asparges er en blanding af kommer lige her
0 kommentarer