Aktiviteter til en børnefødselsdag

Hvilke aktiviterer kan man lave til en børnefødselsdag?

Det får du mit bud på lige her. Efter et vellykket besøg  af 25 søde 10-11 årige forleden må det være tid til  at komme med mit foreslag til, hvad I kan foretage jer med alle ungerne for en sjov og vellykket børnefødselsdag. …

Fire børn er det blevet til herhjemme! Fire børn = mange fødseldage!

Axel bliver 4 år lige om lidt og har allerede meldt, at han ønsker at få besøg af sine gode venner fra børnehaven(altså udenfor børnehavetid-uden pædagoger) En bunke 3-4 årige!! Der sætter jeg sgu’ grænsen! Det må vente.

Men dele ud i børnehaven det skal han selvfølgelig. Billeder med inspiration til uddeling  i børnehaven følger her på bloggen eller på instagram, hvor jeg deler mange af mine billeder  https://www.instagram.com/benedictesmad.dk/

Men nu til  børnefødselsdagen for de store børn

Christian er lige blevet 11 år og annoncerede, at han gerne ville invitere hele klassen, både drenge og piger. Hvorfor ikke. Sådan blev det!

Og mega hyggeligt blev det faktisk.

Og selvom jeg havde nævnt for  Hans Henrik at han skulle lægge en fredagsøl klar til ham og jeg kl 20 samme aften, når børnene var hentet! Ja, så glemte jeg alt om den fredagsøl. For det viste sig at blive nogle meget sjove timer herhjemme. Jo vist var vi trætte, da alle mand havde forladt huset. Men samtidig havde vi også meget dejlig energi, da det blev en rigtig skøn eftermiddag og aften med en bunke dejlige børn. Og Christian var glad og tilfreds ikke mindst.

Vi var heldige. For på trods af årstiden, var vejret så dejligt. 25 børn hang ud på terassen, hoppede på trampolin, spillede bold, hang ud med hinanden rundt omkring i haven. Alt det fik de mulighed for, da vi var færdige med de fastlagte aktiviteter.

Program for dagen:

  • Ankomst kl 17 på en fredag.
  • Kage på terassen, mens Christian pakkede gaver op (se billede med kagen)
  • Fælleslege med hele klassen, for at sikre sig, at der var fællesleg i stedet for grupperinger.

Vi legede

  • “to mand frem for en enke”, “Dåseskjul” og “katten efter musen”. Børnene morede sig virkelig og nød at lege.
  • Herefter var der madlavning herhjemme. Dem der havde lyst til at være med til at lave maden fik lov til det. Resten blev i haven og legede videre.

Christian havde bestilt burgere. Burgerbøfferne grillede vi, serverede med grøntsager  og nachos. Burgeren blev skyllet ned  med røde og grønne sodavand og inden afhentning var der is.

Det var en stor succes, at lave mad med børnene. Det var faktisk rigtig hyggeligt for mig også. Jeg fik tid sammen med børnene og hjalp dem der havde brug for det. De andre nød jeg bare synet af. Snakken gik og der blevet grinet  igennem.

Det er jo det jeg siger! At lave mad er jo noget af det fedeste!!

Der blev formet bøffer, skyllet og skåret grøntsager. Det var ikke så meget der skulle laves, men det var det der var hele fidusen. Lidt men godt. Hvis projektet bliver for ambitiøst mister børnene motivationen og den voksne mister roen og overblikket!

En fed fredag eftermiddag og aften med en bunke 10-11 årige, som var godt trætte ved afhentningstid.

aktiviteter til en børnefødselsdag

Børnene sidder klar til at komme i gang. Dejlig oplevelse at se deres glæde ved at lave mad.

 

Aktiviteter til en børnefødselsdag 

aktiviteter til en børnefødselsdag

“To mand frem for en enke løb”. Vi har leget den leg og er nu på vej ned på engen for at lege videre.

aktiviteter til en børnefødselsdag

Kærnemælkskage Lækker og saftig kærnemælkskage

Vi toppede kagen med den her glasur toppet med chokoladeknapper. Nem opskrift på tyk og cremet kageglasur

Håbe det kunne inspirere jer til at holde en sjov børnefødselsdagfest, hvor niveauet er sat helt rimeligt, uden alt for store ambitioner, men med få og sjove fastlagte aktiviteter også.

Kh Benedicte

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Pin It on Pinterest