Appelsinsalat med koriander

Salater

Nem appelsinsalat med masser af smag fra koriander, ingefær og citronsaft.

Jeg serverede den i lørdags til grillbøffen. Det var sommer i lørdags. Det er det ikke mere, men måske den kommer tilbage. “Hey du dejlige sommervejr. Kom tilbage NU!”

Troede aldrig det skulle ske, men jeg var løbet tør for salat, kål eller lignende, så den her appelsinsalat gjorde det ud for salaten. Dog havde jeg lige en squash, som blev grillet med kødet. Jeg kogte nogle nye små kartofler og serverede det her brød, som jeg havde et halvt af liggende i fryseren. foccaciabrød. Det blev et ganske godt måltid og vi blev alle mætte.

appelsinsalat

Appelsinsalat:

(portion: svarer som tilbehør til 2-3 voksne)

(Arbejdstid: ca. 15 minutter)

2 appelsiner

ca. 1 agurk

3 spsk. syltede rødløg (syltede rødløg)

3 spsk. feta

En håndfuld peanuts

En god håndfuld koriander

frisk eller tørret chili

2 spsk citronsaft

lidt revet frisk ingefær

  • Læg appelsinen i bunden af fad, herefter agurken. Server de øvrige ingredienser på og riv til sidst revet ingefær over og hæld lidt citronsaft.
  • Jeg foreslår at du doserer lidt efter behov. Måske kan du lide, at det rigtig kradser af ingefær. Måske ikke. Måske er du vild med koriander eller måske slet slet ikke. Tilpas mængden efter smagsløg.

Den er aldeles smagfuld den her salat og smager bare anderledes end, hvad man normalt måske ville sammensætte i en salat. Men godt det smager den altså. Du kan også lægge babyspinat, iceberg, feldsalat eller hvad for en salat du måtte have liggende. Så får du en mere fyldig og klassisk salat. Til gengæld kan den nærmest serveres alene, til grillkødet sammen med brødet.

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Pin It on Pinterest