Avocado dip – enkel og cremet

Alt det andet

Den her avocado dip er med få ingredienser og så er den lækker cremet og beholder sin fine farve på grund af ingredienserne. Der er nemlig ingen tomatstykker eller løgklumper  i.  Derfor er den tilpas egnet som en dip til grøntsagsstave og selvfølgelig også nachos. I stedet for frisk hvidløg og løg kommer jeg hhv. hvidløgs og løgpulver i. Det smager mildt igennem, giver dybde i smagen, men bliver ikke for kraftigt. At det samtidig er nemt og gør avocado dippen mere spiselig, for både store og små er da bare et plus. Tørret løg og hvidløgspulver kan i øvrigt købes i de fleste velassorteret supermarkeder. Butikker som normal, og flying tiger har dem altid på lager.

Serverer du den her avocadodip til børn,  er den velegnet som pålæg til små rugbrødsbidder. Det har jeg selv stopfodret Axel med, da han var bette. Sundt og nærende.

Avocado dip

Avocado dip

nem avocado dip

Avocado dip

Nem opskrift på en cremet avocadodip - perfekt til grøntsager og nachos...
Print opskrift Pin opskrift
10 min
Antal: 4 portioner

Ingredienser

  • 2 stk. avocadoer(tilpas modne, ikke overmodne og trevlede, men ikke for faste)
  • 1 stk. citron(saften heraf)
  • 5 spsk. creme fraiche
  • 2 tsk. hvidløgspulver
  • 2 tsk. løgpulver
  • 1 tsk. cayennepeber
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • kom avocado i en minihakker eller brug en gaffel. Bland med citronsaft, creme fraiche, hvidløgspulver, løgpulver, cayennepeber og smag til med salt og peber.
  • Server til nachos, til grøntsagsstave, som smørelse til sandwiches og så videre...

Avocado

Avocado er altid at finde på lager hos mig. Det er helt genialt at toppe ovenpå salater, i en guacamole, eller i en smoothie for ekstra vitaminer. Avocadoer – eller avokado (Hvordan staver du det?) er smækfyldt med de gode og umættede olier, som er de gode olier og dem vi mere end gerne må få. Avocado mætter dejligt meget og efterlader en med et stabilt blodsukker. Jeg serverer gerne avocado med mine ovnristede mandler med citronsalt. Det er det skønneste miks, hvor de sprøde og meget let bitre mandler komplimenterer den lidt fede avocado smag særdeles godt. Jeg er i hvert fald overbevist.

Avocado kan i øvrigt så meget mere end at serveres i det salte køkken. Prøv for eksempel at komme det i en dessert, som en chokolademousse eller brownies. Jeg siger dig. Det er overdrevet godt hvis du som jeg, er en avocado elsker!

Du vil måske være interesseret i nogle af disse opskrifter, som også indeholder avocado:

Chokolademousse med avocado, Chokolademousse med avocadoSund smoothie med spirulina pulver, jordbær og avocado

 

Tip

Da der jo er citron i denne her dip kan du lave den et par timer i forvejen uden at den bliver brun.

avocado dip

Tak fordi du læser med.  Du er meget velkommen til at finde mig på de sociale medier, hvor jeg løbende lægger nye opskrifter op. Du kan finde www.Benedictesmad.dk på pinterest, Facebook og instagram.

Kh, Benedicte

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest