Sund smoothie med spirulina pulver, jordbær og avocado

Lækre drikke

Smoothie med spirulina og få frosne grønne sager! 

Gør noget godt for dig selv og nyd en fristende, fin og super sund smoothie!

Smoothie med spirulina pulver  Smoothie med spirulina pulver

 

Smoothie med spirulina, jordbær, avocado og banan

Smoothie med spirulina og jordbær

Læskende sund og frisk smoothie lavet på spirulinapulver, jordbær og avovado
Print opskrift Pin opskrift
12 minutter
Antal: 4 store glas

Ingredienser

  • 300 gram frosne jordbær
  • 1 stk. moden banan
  • 1 dl. frosne avocadotern
  • ca. 7-8 dl. minimælk(afhængig af tykkelse på smoothie)
  • 4 tsk. spirulinapulver

Fremgangsmåde

  • Blend jordbær, avocadotern, banan og halvdelen af mælken. Spæd til, til en passende konsistens. Du kan sagtens skifte minimælk ud med havredrik, soyadrik eller mandelmælk.

Smoothies

Smoothies med masser af smag og vitaminer. Smoothies kan altså bare noget. En smoothie kan få den mest grøntsags fornægtende person til at smage på mere end vedkommende er klar over! Det har gang på gang overrasket mig, hvordan jeg stille og roligt kan snige et par frosne grøntsager eller bær ned i en smoothie, som hverken kan ses eller smages, men som alligevel havner i børnenes mavser! Det vel at mærke grønne sager, som børnene ikke ville spise i rå tilstand.

Nogle vil måske sige, at man ikke må snyde børnene, men jeg vælger at sige at det er gjort i alt uskyldighed. Og så går det nok endda 🙂 Avocadotern kan købes på frost i de fleste supermarkeder og da jeg ikke synes at den smager godt i optøet tilstand er den til gengæld særdeles velegnet  i smoothies. Den giver en cremet konsistens og smager slet ikke igennem og er jo så edder sund. Det er en meget god begynder grøntsag i de fleste smoothies.

Hvad er spirulina

Spirulina er en alge, som er aldeles hot, når der snakkes om sunde alger. Har du ikke forsøgt dig med alger i din smoothie er der en vis sandsynlighed, for at du tænker: “Alger? I min smoothie. Ellers tak”!

Men det en skam for mængden af den ofte grønne pulver i hver smoothie er slet ikke så stor, men giver din smoothie en skud vitaminer. gode vitaminer.  Alt fra jern til proteiner. Som nævnt  er spirulina en alge, men man køber den altid i pulverform i sin lokale helsekostbutik.

Den kan også købes i kapselform, men jeg foretrækker den klart som pulver. For ærlig talt, så synes jeg spirulina giver en smoothie en ret flot farve. Synes du ikke?

Vild med smoothie?

Så se et par af mine andre opskrifter på smoothies lige her:

Smoothie med hørfrøolie, jordbær og mandlerFrisk smoothie med appelsinjuice og yoghurtSmoothie med hørfrøolie, jordbær og mandler

Smoothies! Jer er ret begejstret for konceptet med at blende frugter og grøntsager. Og sig mig så lige. Hvad gjorde man inden det der med smoothies blev hipt? I min barndom igennem firserne og halvfemserne var det ikke opfundet! I hvert fald ikke for den brede befolkning, det er jo en super måde at spise sunder sager på. I en større mængde end man kan spise dem rå, kogt eller bagt.

Herhjemme går der sjældent en dag uden at blenderen er i gang. Da børnene var mindre var det de mere søde smoothies de kunne lide, såsom blandet banan, frosne jordbær og mælk. Måske med en god portion vanillesukker eller sirup. I dag er det alle slags grøntsager og frugter de gerne drikker. Ofte uden tilsat sukker.  Måske fordi de fleste af os har vænnet os til smagen og er blevet lidt mere vovet i at eksperimentere?

 

Smoothie med spirulina pulver

Sund smoothie med spirulina pulver, avocado, banan og jordbær. Læskende lækker smoothie som fylder dig med gode vitaminer.

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?
Pin It on Pinterest