Chokolademousse med avocado – den bedste chokolade mousse med avocado og chokolade.
En chokolade mousse med avocado
Chokolademousse af avocado er en fremragende måde at lave en lækker dessert eller sød snack. En sød sag, som smager af andet end det er. Er den mager? Nej, det er den jo ikke. Men den er et godt alternativ til almindelig sød og klassisk chokolademousse. Og personligt kan jeg godt få lidt optur over, at man kan lave en chokolade mousse med avocado som smager mindst lige så godt som den klassiske udgave med mørk chokolade.
En børne chokoladesag, tror jeg ikke det er. Min snart 17 årige pige spiser den gerne. Men hun har også efterhånden udviklet “voksen smagsløg”, hvis der er noget der hedder det(?). Men smagen af koncentreret chokolade er intens og det er min erfaring, at børn ofte er til den mere søde og lyse chokolade. Men til voksne, der er vilde med chokolade? Ja, så er den super lækker. Siger det bare!
Chokolademousse med avocado
Chokolademousse med avocado
Ingredienser
- 2 stk. avocadoer(alm af størrelse - godt modne, men ikke med trevler)
- 4 spsk. kakaopulver
- 1/4 dl. havredrik, risdrik, mandeldrik
- 3 tsk. vanillepulver
- 100 gram smeltet chokolade(gerne helt mørk 90 %)
Fremgangsmåde
- Smelt chokolade over vandbad.
- Blend avocadoer med kakaopulver, drikkelse, vanille og den afkølede chokolade.
- Kom i glas med låg og opbevar på køl. Servér med frisk frugt og bær.
- Tip. den sunde chokolade mousse kan holde sig frisk et par dage på køl.
Sund chokolademousse med avocado
Sund chokolademousse? Mener hun det?
og ja, det er kækt at skrive, for måske tænker du: “sund chokolade mousse”! Det holder sgu´ ikke ? Men jo, det synes jeg da det gør. For den indeholder avocado og mørk chokolade. Altså meget mørk chokolade. For jeg har fundet ud af at Lindt laver en helt fremragende chokolade med et kakaoindhold på 90 % og den er fremragende til formålet. Jeg tænker sagtens du kan skifte den mørke chokolade ud med en chokolade med lavere kakaoindhold. På den måde bliver chokoladesmagen lidt mindre intens. Personligt foretrækker jeg den helt mørke slags med et meget højt kakaoindhold. Både fordi den mørke slags er lidt sundere, samt matcher den bløde og let fede avokao særdeles godt
Vild med avocado?
Det er jeg. Mega begejstret faktisk. Er der noget vi altid har på lager herhjemme, så må det være avocado(ja, og kærnemælk, mel og havregryn), men det er ligesom knapt så sexet(!) Avocado kan trylle selv den mest kedelige rugbrødsmad om til en godt smagsoplevelse. Et drys med salt, peber og chilipulver og lykken er gjort!
Men også i salater, i en smoothie eller som en forret med laks er der et godt mix. Eller i en brownies? Måske nedenstående er noget.
____
Jeg siger det bare. Har du ikke prøvet at servere en brownies med avocado, så skulle du prøve det af. Den her er afprøvet på mine børn adskillelige gange. Og de elsker den! Tænke sig. En kage med brownies, som smager af mere. For den gør det:
____
Som en hurtig og nem forret, fungerer den her forret særdeles godt.
____
Fordi der er noget med de klassiske retter der aldrig går af mode og holder år efter år efter år. Det her er en af dem:
Avocado med rejefyld og dressing
Tak fordi du læste med. Smid gerne en kommentar eller to, når opskriften er afprøvet. Så får vi en kort virtuel kop kaffe og det er da kun hyggeligt.
Kh, Benedicte
0 kommentarer