Bagte kartofler med bacon og pikantost

Alt det andet, Hverdagsmad til store og små

Bagte kartofler med baconfyld er og bliver en hitter. Måske lidt en retro ret? Retro eller ej, godt smager bagte kartofler ihvertfald. Og måske du har luret, at det ikke er kartofler vi får allermest af herhjemme?

Det smager jo super godt, men når ikke alle børnene i familien er kartoffelspisere, går det så nok lidt ud over de øvrige i familien. Sådan er det nu engang.

Anyway, bagte kartofler er en hitter herhjemme og det er bacon så også. Det salte bacon er godt sammen med kartoflen, som jo altid trænger til lidt salt.

Pikantost er en af de ingredienser jeg altid har i køleskabet. Det er super godt i madlavningen, f.eks. i kyllingeretter, i tærter, rørt op med røget laks, eller bare som den er i en sandwich i børnenes madpakke. Pikantosten giver hurtig smag til de bagte kartofler, sammen med bacon. Du kan vælge at skifte baconternene ud med skinketern i stedet. Det fungerer også super godt.

Den gode opskrift kommer lige her:

Bagte kartofler med baconfyld

bagte kartofler med baconfyld

bagte kartofler med baconfyld

En lækker måde at spise bagekartofler på er ved at fylde dem med pikantest og bacon. 
Print opskrift Pin opskrift
1 time 10 minutter
Antal: 4

Ingredienser

  • 4 mellemstore bagekartofler
  • 150 gram bacontern
  • 100 gram pikantost

Fremgangsmåde

  • Vask bagekartoflerne. Prik huller i med en stegepind og sæt i microovnen i ca. 10 min, til de er knap gennemkogte(eller kom dem i en almindelig ovn- dog i noget længere tid)
  • Sæt ovnen på 200 grader almindelig ovn/180 grader varmeluft. Skær toppen af hver bagekartoffel eller halver på tværs(kommer an på str. er den meget stor halvereres den.) Skrab halvdelen af fyldet ud med en skarp kniv/ske. 
  • Vend fyldet med bacontern og pikantost og kom tilbage i kartoflen. 
  • Sæt tilbage i ovnen i ca. 25-30  min. til kartoflen er gennembagt med massen. 
  • Top de varme fyldte bagekartofler med enten persille eller purløg. 

 

bagte kartofler med baconfyld

Bagte kartofler med baconfyld og andre gode opskrifter på lækkert tilbehør er der også at finde her på bloggen. En af mine absolutte yndlings tilbehørsretter er den den her mos af søde kartofler. Den er absolut nem og med få ingredienser.

Og så er der lige den bonusviden, at den søde kartoffel slet ikke er i familien med kartoflen, men egentlig er en rodgrøntsag. Men bortset fra det kan den såmænd tilberedes på lige præcis samme måde. Og nogle vil mene, at den søde kartoffel er en tand sundere end den klassiske kartoffel, men den snak, vil jeg så undlade at gå ind i, da jeg ikke er uddannet ernæringsekspert og ikke er ekspert på det område.

Det eneste jeg har ladet mig fortælle er at den søde kartoffel vist påvirker dit blodsukker i mindre stil end den almindelig kartoffel(når de er kogt) Til gengæld indeholder den almindelig kartoffel nogle vitaminer som den søde ikke gør. lidt info om den søde kartoffel

Og slut prut, finale. Ikke mere om den slags. Opskrift på mosen kommer her:

Mos af søde kartofler

Nok fra mig i dag.

Ha´det godt,

Madhilsner, Benedicte

 

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?
Pin It on Pinterest