Mos af søde kartofler. Lækkert tilbehør til de fleste gryderetter eller blot serveret som tilbehør til kylling, stegt fisk eller hvad du foretrækker. En mos, som bliver dejlig cremet, da den blandes med almindelige kogte kartofler. Det giver en ekstra blød kartoffelmos med søde kartofler, som jeg snildt synes kan gøre det ud som en form for sovs eller dip til maden, da den er sød og cremet.
Mos af søde kartofler
Ingredienser
- 500 gram søde kartofler (i grove tern)
- 300 gram bagekartofler(i grove tern)
- ca. 2 liter vand
- 2 spsk. smør
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Skræl både søde og almindelige kartofler. Skær i grove stykker.
- Kog begge former for kartofler uden salt i vandet til de er møre.
- Hæld vandet fra, (men behold ca. 1 dl) og kom i en skål.
- Med en elpisker eller kartoffelmoser laver du mosen. Tilsæt evt. lidt af vandet og tilsæt smør. Smag til med salt og peber.
Den her mos af søde kartofler smager super læks til en gryderet, som den her: lækker gryderet med oksekødsstrimler og timian
Søde kartofler som mos er i den her udgave mixet med almindelig kartofler. Det giver en mere blød udgave, da almindelige kartofler har mere stivelse og er meget velegnet til at lave til mos.
Tip
Vidste du at søde kartofler slet ikke er i familien med den almindelige kartoffel, men er en rodfrugt?
Den har gode vitaminer bla. A, C og E og så kan den iøvrigt tilberedes som en helt almindelig kartoffel.
0 kommentarer