Bagte peberfrugter med bacon og kylling, er lidt en blanding af nostalgi møder nutiden.
Der var engang fyldte peberfrugter var “det”. Er vi tillbage i 80´erne måske?
Der blev de ofte fyldt med oksekød- en dejlig kombi. Men den her kombination af de let bløde peberfrugter, som får en sødme så fin, når den bliver bagt- kombineret med fyld af kylling, bacon og grøntsager og mozzarella på toppen. Det er godt.
Det er en fin måde, at få puttet lidt grønt indenbords. Opskriften kommer lige her:
Bagte peberfrugter med bacon og kylling
Fyldt peberfrugt med kylling
Ingredienser
- 2 spsk. olie
- 2 fed hvidløg(finthakket)
- 2 forårsløg (i skiver)
- 150 gram bacontern
- 200 gram kyllingbryst(i tern)
- 2 stk. små gulerødder(i stave)
- 1 dl basilikum(grofthakket)
- 2 tsk. peber.
- 2 stk. peberfrugter
- 4 spsk. revet mozarella
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader. Halver peberfrugt. Fjern kernehuset. Kom i et fad og sæt i ovnen i ca. 10 min. mens du laver fyldet.
- Varm olie op på en pande. Vend den finthakkede hvidløg rundt. Tilsæt forårsløg og vend med.
- Kom bacontern ved. Vend et par minutter til det tager farve. Tilsæt gulerødder og kylling. Steg et par minutter til kyllingekødet har taget farve. Vend basilikum ved og peber ved.
- Tag peberfrugter ud. Hvis der har dannet sig lidt væde i peberfrugter, hælder du det fra. Kom fyldet i og top med revet mozzarella.
- Top med mozarella. Sæt i midten af ovnen i ca. 20 min. til osten er gylden.
Peberfrugter er en af de grøntsager jeg gerne har på lager. De bliver altid spist. Skulle der ske det, at du ikke får spist en peberfrugt, som du så finder liggende i køleskabet lettere kedelig og halvblød gør du blot det her:
Læg peberfrugt i en skål med kølig vand og sæt i kæleskabet i mindst tre- fire timer. Din peberfrugt bliver sprød og god igen.
Peberfrugter er sunde, sprøde og gode og finder du et godt tilbud på peberfrugter skulle du måske lave den her salat med bagte peberfrugter. Den smager rigtig skønt som tilbehør til det meste.
0 kommentarer