Bagte søde kartofler er den lækreste form for tilbehør.
Søde kartofler kan koges, moses, gratineres eller bages som her. Det er såre simpelt, ikke desto mindre synes jeg at søde kartofler er noget af det bedste. Jeg foretrækker det faktisk frem for almindelige kartofler, hvis jeg skulle vælge. Og det behøver jeg jo ikke og kan nyde lige det jeg vil. Hver ting til sin tid.
Som nemt tilbehør, smager det bare forrygende med ovnbagte kartofler. Den søde kartoffel bliver skåret i skiver, pensles med olie og drysset med salt og peber. Det giver en sød kartoffel, som får den skønneste sødme efter en tur på panden.
Fremgangsmåde:
- Skyld søde søde kartofler og skær i skiver på ca. 0,5 cm.
- Steg i olie på mellemvarme på en stor stegeplade. Vend undervejs. De er færdige efter ca. 30 min. afhængig af tykkelse, komfur og pande. Drys med salt og peber.
Dip:
2 dl. creme fraiche
1 fed hvidløg(revet)
2 spsk. sød chili sauce
1 lille bundt dild(finthakket)
- Rør en dip af creme fraiche, revet hvidløg, sød chilisauce og hakket dild. Smag til med salt og peber.
- Servér de sprøde og stegte søde kartofler med den lækre dip.
- Velbekomme!
Sådan laver du bagte søde kartofler
Opskrifter med søde kartofler
Flere fristende opskrifter med tilberedning af søde kartofler:
Den ultra nemme udgav af mos lavet af søde kartofler
Eller som en del af tre ingredienser i en vaffel. For jo det kan man nemlig også!
Vafler med søde kartofler- tre ingredienser
Bonusinfo om Den søde kartoffel:
- Den søde kartoffel er en rodgrønsag og tilhører snerlefamilien.
- Den ligner en kartoffel, men tilhører ikke samme familie.
- Den har en rød rosa eller hvid skræl og hvidt eller gult frugtkød.
- Søde kartofler er større og mere aflange end kartofler.
Nok fra mig i dag.
Glade hilsner Benedicte
0 kommentarer