Bagte søde kartofler

Alt det andet

Bagte søde kartofler er den lækreste form for tilbehør.

Søde kartofler kan koges, moses, gratineres eller bages som her. Det er såre simpelt, ikke desto mindre synes jeg at søde kartofler er noget af det bedste. Jeg foretrækker det faktisk frem for almindelige kartofler, hvis jeg skulle vælge. Og det behøver jeg jo ikke og kan nyde lige det jeg vil. Hver ting til sin tid.

Som nemt tilbehør, smager det bare forrygende med ovnbagte kartofler. Den søde kartoffel bliver skåret i skiver, pensles med olie og drysset med salt og peber. Det giver en sød kartoffel, som  får den skønneste sødme efter en tur  i ovnen.

Jeg lavede en dip af creme fraiche, revet hvidløg, sød chilisauce og hakket dild. Mest fordi det var sager jeg lige havde på lager. Men det smagte super godt til og kunne sagtens være noget jeg laver igen. Til de her ovnbagte søde kartofler er det ihvertfald skønt.

Jeg har modtaget nogle søde kartofler via måltidskasen fra Coop, som var så gigantisk store, at det bare skulle udnyttes og tilberedes på 1000 måder. Så herhjemme bliver der for tiden eksperimenteret i stor stil med søde kartofler i alle afskygninger  https://mad.coop.dk

Sådan laver du bagte søde kartofler

 

bagte søde kartofler

 

bagte søde kartofler

Opskrifter med søde kartofler

Flere fristende opskrifter med tilberedning af søde kartofler:

Den ultra nemme udgav af mos lavet af søde kartofler

Mos af søde kartofler

Eller som en del af tre ingredienser i en vaffel. For jo det kan man nemlig også!

Vafler med søde kartofler- tre ingredienser

Bonusinfo om Den søde kartoffel:

  • Den søde kartoffel er en rodgrønsag og tilhører snerlefamilien.
  • Den ligner en kartoffel, men tilhører ikke samme familie.
  • Den har en rød rosa eller hvid skræl og hvidt eller gult frugtkød.
  • Søde kartofler er større og mere aflange end kartofler.

Nok fra mig i dag.

Glade hilsner Benedicte 

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Pin It on Pinterest