Verdens bedste brownies det er det her. Det er måske lige til den friske side at skrive det, men ikke desto mindre er det sådan jeg og familien synes at det er. Punktum. Det er ubetinget den mest gennemprøvede opskrift der ligger herinde i mit madunivers og vi bager den igen og igen og igen.
Den her brownies opskrift er nemlig så dejligt nem at lave at den er så tilpas hurtig at lave. Derfor er den god til både at stille den hurtige søde sult, men er lige så velegnet at servere som en delikat dessert med en kugle vanilleis og friske bær.
Den kan i øvrigt snildt laves dagen før den skal serveres og derfor fortrinlig som en nem dessert, hvis der er gæster, men tiden er knap den gældende dag. Den her brownies opskrift kan også fryses ned, hvilket den ikke bliver ringere af.
Brownies til børnefødselsdag
Tænk bare, jeg fatter det ikke, men lille Axel, vores total “efternøler-fyr”, og nummer fire barn i familien Thrane.
Og nu er han så blevet 2 år! Så er det officielt. Jeg har ingen baby længere. Nogen vil nok mene, at det vist allerede var for godt et års tid siden, at han var baby?! Meeen her i familien kan sidstfødte godt være baby, eller kaldes baby ihvertfald i en rum tid… Ja, ja sådan har vi hver især vores særheder og det er så vores….! :o)
Brownies med kakao
(den bedste browniesopskrift)
Den bedste brownies opskrift
Ingredienser
- 200 gram blødt smør
- 4 stk. æg
- 6 dl. sukker
- 3 dl hvedemel
- 8 spsk. kakaopulver
- 1,5 spsk. vanillesukker
- 0,5 tsk. salt
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Pisk smør med æg til en luftig masse.
- Kom sukker ved og pisk med.
- Mel, kakaopulver, vanillesukker og salt piskes ved.
- Kom dejen i en smurt kageform på ca. 25 cm. i diameter.
- Bag kagen i ca. 50 min. til den er fast i toppen og karameliseret i siderne.
Tip
Skulle der ske det utænkelige at der er lidt rester tilbage kan du putte resterne i en hjemmelavet is eller blot drysse over en go´ købe-vanille- is.
Status september 2020:
Og her sidder jeg i skrivende stund og har lige afholdt Axels fem års fødselsdag. Hvad sker der for den tid altså! Han har lige været en lille prut og nu fejrer vi hans fem års fest.
Og næste store skridt i hans liv? Skole. Om 7 måneder starter han skole. Dvs. ingen hegn foran børnehaven, masser af faste rammer og en kuffert af læring han skal igennem de næste mange mange år. Livet løber med mig og tiden går for stærkt. Så er det da godt at der er én ting der er som det plejer: Den her brownies med kakao. Den er uforandret og bliver stadig bagt måned efter måned. Og i fredags var den så både med til uddeling i 8 klasse OG til uddeling i Axels børnehave. Og de fem årige? De ville have mere og mere. Så den holder altså. Til store og små.
Axel har i et par år haft en stor begejstring for Lego ninjago. I det hele taget elsker han Lego, så det var passende med et fint sukkerprint til kage af Lego Ninjago. Sukkerprintet bestilte jeg på nettet. Det var nemt og rigtig fint. Jeg kom derfor kagen i en form der passede til printet og pyntede den resterende kage med lidt glasur og spiselige legoklodser.
Andre kager med chokolade:
Brownie med bønner – svampet kage med sorte bønner, Saftig chokoladekage i bradepande, Saftig kage med appelsinjuice og chokoladepulver
Hejsa.
Kan man mon fryse denne kage?
Vh Annette
Hej Annette
Ja, det kan du tro at man kan. Det har jeg selv gjordt mange gange😊
Hilsen Benedicte
Kan man bruge den som bund i en islagkage?
Det har jeg ikke forsøgt mig med, så det ville jeg ikke kunne svare på😊
Men den smager skønt MED is til
Hilsen Benedicte
Hej
Ville man kunne lave dobbelt portion og så bage den i sådan en bradepande med låg?
Hejsa,
Ja det tror jeg godt at du kan 🙂
Det her er virkelig verdens bedste brownie-kage!
Vi lavede den til min datters 8 års fødselsdag og pyntede den med en fin lille flødeskumskant og jordbær. Alle (og især fødselaren) var enige om, at den smagte FANTASTISK! Den var også nem at lave – og det hjælper jo unægteligt, når man skal have huset fuldt af gæster 🙂
Den skal vi helt sikkert lave igen!
Så dejligt at I kunne lide den. Den hitter også altid herhjemme og vi har lavet den SÅ mange gange.
Hilsen Benedicte