Bearnaise sauce med essens

Alt det andet

Bearnaise sauce med essens  – saucen du ikke kan  fejle!

En god bøf eller kylling, serveret med pommes og toppet med en skøn bearnaise sauce? Det er da toppen af velbehag! Sådan er det ihverfald herhjemme. Og det er i grunden alt for sjældent jeg laver det, men når jeg endelig gør? Så er det meget populært herhjemme.

En gang troede jeg, at det var for omstændigt at lave en bearnaise sauce selv. Hvad hvis den skiller? Hvad hvis den er for besværlig at lave selv?

Og det er den her under ingen omstændigheder! Drop knorr og alle de andre købefærdige udgaver!  Hvorfor det?

Jo.

Punkt 1: Hvorfor købe noget der er så nemt at lave selv.

Punkt 2: Du undgår sjove numre ala smagsforstærkere.

Punkt 3. Det er da sjovt at lave maden selv, særlig når det er så nemt?

 

Du kan bruge både tørret og frisk estragon til en bearnaise sauce med essens, det fungerer lige fint. Og tørret estragon har man ligesom lidt oftere ved hånden, ikke?

Bearnaise sauce med essens

I den her opskrift bruger jeg bearnaise essens. Det forkorter processen en smule. Du kan dog sagtens lave din egen bearnaise essens ved at koge hvidvin, estragon, eddike, løg, peber, persille og estragon kviste. Den opskrift er endnu ikke skriblet ned herinde. Men bruger du bearnaise essens får du også et rigtig dejligt resultat.

 

 

bearnaise sauce med essens

Bearnaise sauce med essens

Bearnaise sauce med essens

Cremet bearnaise sauce med essens - så nemt er det at lave selv
Print opskrift Pin opskrift
15 minutter
Antal: 4

Ingredienser

  • 3 spsk. bearnaise essens
  • 3 spsk. vand
  • 4 (pasteuriserede) æggeblommer(svarer til to bægre)
  • 200 gram smør
  • 1 spsk. tørret estragon- eller en lille håndfuld frisk finthakket estragon
  • 2 tsk. citronsaft
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Varm smør i en gryde- ikke på høj varme, men stille og roligt. Når det er smeltet har smørret delt sig. Det hvide bundfald smider du væk.
  • Afkøl smør lidt, så det ikke er brændende varmt. Kom nu i en blender og blend med æggeblommer, estragon, salt, bearnaiseessens, peber og vand. Alternativt kan du bruge en elspisker og piske det sammen. Saucen skiller kun, hvis det er for varmt. Skulle det ske kan du tilsætte lidt vand og piske det sammen igen.
  • Smag sauce til og tilsæt evt. lidt ekstra citronsaft, salt, peber eller estragon, hvis du synes den trænger.

 

bearnaise sauce med essens

Bearnaise sauce med essens

og andre klassiske retter

Der er noget over de gode klassiske retter. Som barn i start halvfemserne, mindes jeg at en god bøf med bearnaise sauce var en af dem? Det var festmåltiden der rundede en arbejdsuge af fredag aften derhjemme, eller det var retten vi ofte fik serveret, når vi var på besøg hos mine forældres  gode venner. Dem havde de mange af og det blev til mange hyggelige stunder rundt omkring  i storkøbenhavn.

Var det ekstra godt blev måltidet rundet af med is, fx. den store islagkage med rose i midten fra “hjem is bilen” – eller en skive  viennetta is. Sidstnævnte var den vildeste is oplevelse way back. Alle spiste viennetta!

Og sådan er det med minder  og mad. Klassiske retter man har nydt med rare mennesker man holder af. Og sjovt nok er det retter, som mine børn også holder meget af. På trods af at de jo ikke er koblet sammen med barndomsminder for dem. Men godt det smager det bare. Det er nok derfor.

Andre klassiske retter:   nem hverdagsmad- helstegt kylling,  stegt flæsk med persillesovs

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest