Biksemad er den lækreste klassiker og for mig at se er det nærmest en luksusmad. For det smager bare godt, ikke mindst hvis du er grundig i udskæringen af kartofler og kød og i særdeleshed bruger et godt sikke kød.
Nogle foretrækker ketchup til en portion biksemad andre en HP sauce. Hvad med dig?
Og så spejlæg selvfølgelig. Det da klart 🙂
Jeg foretrækker gerne at servere en portion biksemad med en Salat til. Så er det faktisk en virkelig skøn hverdags- eller weekendret.
Biksemad
Klassisk biksemad
Ingredienser
- 400 gram rester af kød - gerne et godt stykke oksekød - i mindre tern
- 800 gram kartofler- gerne kartofler fra dagen før - i mindre tern
- 2 spsk smør
- 2 spsk olie
- salt og peber
- 2 stk løg - finthakket
tilbehør
- HP sauce, ketchup, spejlæg, syltede rødbeder, hakket persille
Fremgangsmåde
- Smelt smør og olie på en stor pande.
- Kom løg ved og vend til gennemsigtige i et par minutter. Kom kartofler ved og steg let gyldne. Vend til sidst kød ved. Det skal som udgangspunkt blot vendes, så det opvarmes, men ikke steges for hårdt så det bliver tørt.
- Spejlæg laves ved at smør smeltes, hvorefter æg knaldes ud på panden. Steg et par minutter på mellemtemperatur. Vend om sådan at blommen steges ganske kort(kan undlades hvis du ønsker et mere flydende spejlæg)
- Servér en klassisk portion biksemad med lige præcis det tilbehør du foretrækker. Jeg foretrækker med det hele!
Jeg foretrækker “ engels sauce “ og HP, Tove foretrækker ketchup.
Og altid en Svendborg Gylden Akvavit til😀
Ja, ikke én foretrækker det ens😉
HP holder synes jeg. Det er SÅ godt😊