Salat med rødt spidskål og grøntsager. En spidskålssalat med masser af farver og vitaminer. En salat opskrift som går godt sammen med alt fra fisk og anden kød. Snittes det røde spidskål helt fint og knuges let imellem fingrene, får det den fineste og mest spiselige konsistens, som gør at man kam spise større mængder. Og det er jo ikke så skidt, når vi taler om det sunde røde spidskål.
Salat med rødt spidskål
Salat med rødt spidskål
Ingredienser
- 1/2 stk. rødt spidskål - fintsnittet
- 2 stk. store gulerødder - skrællet og skåret i mindre stykker
- 1 stk. lille dåse majs
- 1 stk. rødt spidskål
- 1 stk rødt peberfrugt i små tern
- 1/3 del agurk - uden kerner og i små tern
- evt. frisk koriander- kan undlades
dressing - kan undlades
- 3 spsk frisk citronsaft
- 3 spsk. god olie
- salt og peber
- 1 tsk. honning
Fremgangsmåde
- Halver spidskål og fjern stokken. Snit i fine strimler
- Skær peberfrugt og agurk i små stykker og kom i skålen sammen med majs og top evt. med friske koriander
- Rør dressing sammen, smag til med salat og peber og kom i salaten
- Servér den friske salat til alverdens retter
Andre ospkrifter
Salat er godt og salat er sundt og det giver både vitaminer og farver til spisebordet. Den her salat er ganske enkelt og sådan synes jeg godt at det må være nogle gange. Den røde spidskål kan selvfølgelig også skiftes ud med den lyse, men den er fin med den røde farve og det skulle være sundt at spise mad i forskellige farver. Derfor.
Spidskål er heldigvis blevet populært de seneste år og kan nydes både varm og koldt, sprød og lækkert i en spidskålsalat eller stegt. Den sprøde kål er spækket med fibre og smager skønt.
Her har jeg et par andre bud på hvordan de kan serveres: Spidskålssalat med solbær og ribs, Spidskålssalat med blommer og mandler, vintersalat med spidskål
0 kommentarer