En blåbærcrumble der kombinerer det bedste fra begge kageverdener. Det søde med det sprøde. Den sprøde crumbletop med de søde og bløde blåbær er et lækkert miks og heldigvis er opskriften samtidig nem at lave. Så den her blåbærcrumble er en perfekt kage til de dage, hvor du får lyst til en sød dessert eller får gæster til kaffe og kage. Den skal nok bringe lykke på kagebordet.
Det smarte ved den her kage er at skulle du stå og mangle nogle blåbær, ja så kombinerer du bare med andre mørke bær. Servér den brandvarm, lun eller kold. Alt fungerer. Og gerne med vaniljeis, creme fraiche, vaniljeskyr eller flødeskum. Brug hvad du foretrækker eller ligger inde med 🙂
Blåbærcrumble
Blåbærcrumble
Ingredienser
- 450 gram blåbær
- 5 spsk sukker
- 3 tsk vaniljesukker
- 2 tsk majsstivelse(kan undlades)
crumble
- 125 g smør- i tern
- 125 g hvedemel
- 125 g sukker
Fremgangsmåde
- Sæt ovn på 180 grader
- Vend bær med sukker, vanilje og evt. majsstivelse(For en mere fast bund bruges majsstivelse, men har du ikke det går det også)Kom i ovnen i ca. 10 min.
- Vend sukker og mel og smuldr smørtern heri. Kom over bærrene og presenkelte steder dejen let ned i bunden. Bages i midten af ovnen i ca. 30 min. til boblende og gylden
- Servér med alt fra creme fraiche skyr, vaniljeis eller letpisket flødeskum.
Den her blåbærcrumble kombinerer en ganske enkel og simpel kage med alligevel masser af smag fra de lækre blåbær. Med blot mel, sukker og smør er det en meget enkel, men alligevel velsmagende kombination. Nogle gange er det det enkle der holder og sådan er det med den her opskrift synes jeg. Tippet til den perfekte blåbærcrumble er ikke at blande crumblen for meget. Blot lige akkurat nok, sådan at den beholder sin bid og sprødhed på den færdigbagte kage.
Vild med kager og gerne lækre kager med bær? Så har du det ligesom jeg. Bær – og gerne de mørke af slagsen smager intet mindre end fantastisk i kager og her får du bare et lille udpluk af nogle af mine andre favorit bærkager
Skøn og saftig solbærkage, Saftig kirsebærkage, bærkage med kokoslåg
0 kommentarer