Bløde burgerboller med fuldkornshvedemel

Børnenes Maddag, Brød

Burgerboller med fuldkornshvedemel er et super alternativ til de klassiske burgerboller. Og jeg lover dig, at de er lige så luftige og lækre, som de klassiske.

Er burgere også en hitter hos dig? Det er de ihvertfald her. Der er altid jubel og ikke brok, når dagens menu hedder hjemmelavet burger. Og så er det dejlig nem aftensmad, som kan spises lige præcis som hver enkelt synes. Ungerne elsker det. Og som de er blevet større er det som om, at de  er blevet bedre til at fylde alt mulig i. Jeg vil nødig spise mig mæt i brød, så jeg spiser blot den halve og så fylder jeg med avocadomos, tomatsalsa, kød, ost og grønt.

Burgerboller med fuldkornshvedemel

burgerboller med fuldkornshvedemel

Burgerboller med fuldkornshvedemel

burgerboller med fuldkornshvedemel

Gode burgerboller med fuldkorn, som stadig er dejlige bløde...
Print opskrift Pin opskrift
2 t 30 min
Antal: 10

Ingredienser

  • 2,5 dl lunken vand
  • 50 gram gær
  • 1 æg
  • 1 tsk groft salt
  • 1 tsk sukker
  • 260 gram hvedemel
  • 250 gram fuldkornshvedemel
  • 50 gram blødt smør

Fremgangsmåde

  • Rør gæren ud i den lunkne vand. Tilsæt det bløde smør, sukker, salt og ægget. Rør rundt. Kom både fuldkornshvedemel og hvedemel i. Dejen er let fugtig og det er lige som det skal være. Rør enten dejen i en køkkenmaskine, med dejkrogene på en elpisker eller med en ske. Hvad end du vælger, skal den æltes grundigt.
  • Lad nu dejen hvile i 1 time et lunt sted- med visketykke/låg over.
  • Sæt nu 10 klatter  på en bageplade med bagepapir. Giv hver dejklump et godt tryk med bagsiden af en våd ske, så bollerne bliver let flade. Pisk et æg og og pensl på. Drys med sesamfrø.
  • Sæt til efterhævning i en time og 15 minutter. Sæt ovnen på 200 grader. Sæt nu forsigtigt burgerbollerne ind i ovnen og bag dem i 15 minutter til de er let gyldne. 

Burgerboller med fuldkorn

de ubagte burgerboller med fuldkornshvedemel- penslet med æg.

Burgere er en hitter året rundt. Jeg kan sagtens finde på at lave de her burgerboller med fuldkornshvedemel til afslappende og uformel gæstemad, når vi griller om sommeren. Hvis det er rigelig med dejligt grønt at lægge i, en stor skål med nachos og salsa og en stor skål med guacamole, så er det altså en ganske godt måltid, som både børn og vokse kan li´. Og sådan nogle grillede burgerbøffer smager da for godt, ik? Af sol og sommer!

Mere lækkert “hjemme-brødsbagning”? Så skulle du prøve de her hotdogsbrød. De hitter herhjemme. Linket er her:

Luftige hotdogbrød

Af fuldkornshvedemel er det forskelligt hvilket mærke- dog hænder det ret så ofte at jeg køber den fra Aldi. Simpelthen fordi jeg synes den er så god og giver god struktur til brødet. Den er så ikke økologisk, men sådan er det. http://www.aldi.dk

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

2 Kommentarer

  1. Zanne

    5 stars
    Virkelige gode burgerboller, jeg bager altid disse når vi skal have noget burger værk 😁 de er nemme, lækre, og kan klart anbefales.

    Svar
    • Benedicte Thrane

      Dejligt at høre. Vi er også ret begejstrede for dem 🙂
      God weekend! Benedicte

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Pin It on Pinterest